2. Uluslararası Bodrum Peynir Festivali

- Bu yıl 2'ncisi düzenlenen festivale Avusturya, Yunanistan ve Türkiye'den 22 peynir üreticisi katılıyor

Google Haberlere Abone ol
2. Uluslararası Bodrum Peynir Festivali

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, 2. Uluslararası Peynir Festivali başladı.

Bodrum Yaveş Gari Yerel Grubu ile Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen festival kapsamında bir alışveriş merkezinde Avusturya, Yunanistan ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen üreticiler, ziyaretçilere kendi yaptıkları peynirleri tattırdı.

Yaveş Gari Yerel Grubu Kurucusu Deniz Kurtsan, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivali 140 gönüllü üyeyle bu yıl ikinci kez düzenlediklerini söyledi. Festivalin bu yıl uluslararası bir boyut kazandığını belirten Kurtsan, yurt içi ve yurt dışından 22 üreticinin 115 çeşit peyniri tattırdığına değindi.

Festivale Konya Karapınar'dan katılan Mustafa Süre de etkilikte küflü tulum peynirinin tanıtımını yaptıklarını aktardı. Küflü peynirin üretiminin evlerde yapıldığını anlatan Süre, "Peyniri Karapınar'daki anneler, gelinler ve kızlar yapıyor. Bu peynirin yapımı oldukça zahmetli. Nisan, mayıs ve haziran aylarındaki koyun sütleri her gün işlenerek koyun ve koç tulumlarına basılarak yapılıyor." diye konuştu.

- "Festivale oğlaklarla geldi"

Emekli tarih öğretmeni Filiz Taşkoy da peynir üretimine emeklilikten sonra başladığını ifade etti.

İnsanların peynirden çok, yanlarında getirdiği oğlaklara ilgi gösterdiğini dile getiren Taşkoy, "Peynirlerle birlikte oğlakları da getirdim. Bu hayvanlar dünya tatlısı. Ben torun yerine artık bu oğlakları seviyorum. İnsanlar da oldukça ilgi gösteriyor." dedi.

Festival 5 Mart'a kadar düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.


Yorumlar