19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

- İstanbul Valisi Vasip Şahin: - "Sevgili gençler; en büyük imkansızlıklar içinde, kahramanlık ve fedakarlık destanı yazılarak kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir"

Google Haberlere Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Sevgili gençler; en büyük imkansızlıklar içinde, kahramanlık ve fedakarlık destanı yazılarak kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir." dedi.

Vali Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Şahin, 19 Mayıs 1919'un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığı, Türk milletinin en çetin şartlarda bile bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya haykırdığı şanlı bir tarih olduğunu belirtti.

Samsun’da yakılan istiklal meşalesinin, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek vatan sathına yayıldığını; böylece tarihi boyunca zulme ve esarete asla boyun eğmemiş kahraman milletin bu topraklardaki en büyük varlık yokluk mücadelesinin başladığını aktaran Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Sevgili gençler; en büyük imkansızlıklar içinde, kahramanlık ve fedakarlık destanı yazılarak kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. 19 Mayıs 1919 günü yakılan bağımsızlık meş'alesini devralarak çok daha ileriye taşıyacağınıza, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizi her türlü ihanet ve düşmanlıktan koruyacağınıza olan inancım tamdır. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Mücadele’ye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."


Yorumlar