15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası

- Duruşmayı izleyen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bozkır: - "Türk adaleti, bu konularda tecrübelidir. En doğru kararı verecektir. Ümit ediyoruz ki, bu karar şehit ailelerini ve gazileri bir anlamda teselli edecektir"

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Şehitler Köprüsü Davası

İSTANBUL(AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin 143 sanığın yargılandığı davayı izledi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Büyükçekmece'deki Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılan duruşma, müşteki ifadelerinin alınmasıyla sürüyor.

Sabah saatlerinde mahkeme salonuna gelerek müştekilerle oturan Bozkır, duruşma sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde her zaman büyük bir acıyla hatırlanacağını belirten Bozkır, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda, gelecek nesillere bir anlamda ibret vesilesi olacak bir köprüdür. 34 şehidimiz var, çok sayıda da gazimiz var. FETÖ terör örgütünün asker kılığındaki hainlerinin, elinde sadece Türk Bayrağı bulunun, tekbir getirip ülkesini savunmaktan başka niyeti olmayan masum insanları ateşe tutup, şehit ettikleri bir mekandır 15 Temmuz Şehitler Köprüsü. Şimdi Türk adaleti huzurunda ifade ediyorlar. Türk adaleti, bu konularda tecrübelidir. En doğru kararı verecektir. Ümit ediyoruz ki bu karar, şehit ailelerini ve gazileri bir anlamda teselli edecektir."

Duruşma, öğle arasının ardından müşteki ifadeleriyle devam edecek.

Yorumlar