"15 Temmuz İradenin Şahlanışı Açık Hava Karikatür Sergisi"

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilçe sınırları içerisindeki caddelerde dev karikatürler sergileyecek....

Google Haberlere Abone ol
"15 Temmuz İradenin Şahlanışı Açık Hava Karikatür Sergisi"

İSTANBUL (AA) - Ümraniye Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilçe sınırları içerisindeki caddelerde dev karikatürler sergileyecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "15 Temmuz İradenin Şahlanışı Açık Hava Karikatür Sergisi"nde, "Demokrasi ve Sivil Özgürlük" konulu karikatürlerle 15 Temmuz'a dikkat çekilecek.

Alemdağ Caddesi'nde cumartesi günü açılacak serginin, karikatürlerin binalara giydirilmesiyle, dünyanın en büyük karikatür sergisi olması hedefleniyor.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Ümraniye Belediyesi mehter takımı eşliğinde kortejin demokrasi yürüyüşü ile başlayıp, karikatürler arasından geçilerek 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda devam edecek.

Grafitti çalışmaları ve konserleri de içeren etkinliklerde, "15 Temmuz" marşını yazan Filistinli şair Cihat Et-Türbani ve marşı seslendiren Lübnanlı "Guraba" grubu, Ümraniye Meydanı'nda sahne alacak.

Alemdağ Caddesi boyunca 7 Kasım'a kadar binalar üzerinde sergilenecek karikatürler, kasım ayı sonuna kadar da Belediye Sergi Salonunda orijinal ebatlarında görülebilecek.

Yorumlar