13 yaşında 23 gol atan futbolcu kimdir?

13 yaşında 23 gol atan futbolcu kimdir? 8 yaşındayken babasını kaybetti. 13 yaşındayken 23-0 kazandıkları maçta 23 golün tümünü o atınca efsane olma yolunda ilk adımını attı

Google Haberlere Abone ol
13 yaşında 23 gol atan futbolcu kimdir?

13 yaşında 23 gol atan futbolcu kimdir? Ronaldinho'nun kendi deyişiyle idolü, onu futbolcu olması için cesaretlendiren kişi ağabeyi ve sonra da menajeri olan Roberto oldu. Aile, Brezilya'da favela adı verilen, yaşam şartlarının çok zor ve evlerin de çok kötü olduğu gecekondu semtinde oturuyordu. Roberto'nun futbola olan yeteneğini gören Gremio kulübü, ailesiyle birlikte oturması için kendisine daha lüks bir ev tahsis etti. Babası da kulübün stadyumunda otopark görevlisi yapıldı. 7 yaşında Gremio alt yapısına gittiğinde en küçük o olduğu için ona Ronaldinho yani "Küçük Ronaldo" dendi. Brezilyalılar ona Ronaldinho Gaucho (okunuşu gaşo) der. Brezilyalılar Rio Grande de Soul eyaletinden olanlara gaşo dedikleri için Ronaldinho da ikinci ismi gibi böyle anılıyor.

8 YAŞINDA YETİM KALDI 13 YAŞINDA YILDIZI PARLADI

8 yaşındayken babasını kaybetti. 13 yaşındayken 23-0 kazandıkları maçta 23 golün tümünü o atınca efsane olma yolunda ilk adımını attı. 17 Yaş Altı Dünya şampiyonu Brezilya'nın kadrosunda o da vardı. İki gol attı ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi. Hemen 20 yaş altı milli takıma alındı ve ardından da Gremio A Takımı'yla profesyonel sözleşme imzaladı. Copa Libertadore de America'da oynadığı zaman 18 yaşındaydı. Ertesi sezon 48 maçta 23 gol atınca dünya futbol uzmanları Ronaldinho'yu izlemeye başladılar. Ronaldinho, Avrupa'ya transfer olduğu 2001 yılına kadar Gremio forması altında 141 maçta 68 gol attı. PSV Eindoven, Saint Mirren ve Paris Saint Germain kulüpleri kendisini transfer etmek için büyük çekişmeye girdi. Ronaldinho, kulübüyle sözleşmesi olmasına rağmen Paris takımının 7 Milyon Euroluk teklifine karşı koyamayarak imza attığı için Gremio'yu çok kızdırdı. Paris Saint Germain ve Gremio arasındaki hukuk savaşı esnasında 6 ay futbol oynayamadı.

BARCELONA YILLARI

Paris Saint-Germain'deki ilk sezonunda 21 numaralı formasıyla iyi bir performans gösterdi. İkinci yılında 2002-2003 sezonunda 10 numaralı formayı aldı. O yıl performansı ilk yıla göre daha kötüydü. Ronaldinho, daha büyük bir kulübe gitmek istediğini söyledi. Latin ülkesi takımı olduğu ve Brezilya Futbol Federasyonu'la iyi ilişkilerinden dolayı Barcelona'yı tercih etti. 21,5 milyon Euro'ya transfer olduğunda dünya devinde ne yapacağı çok merak konusuydu.

Yorumlar