124 neden arara, kimin numarası, nereden arıyor?

124 neden arara, kimin numarası, nereden arıyor?

Google Haberlere Abone ol
124 neden arara, kimin numarası, nereden arıyor?

124 neden arara, kimin numarası, nereden arıyor? Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) kullanımına verildi. 124 neden arara, kimin numarası, nereden arıyor? 

TÜİK, vatandaşların bilgi almasını sağlamak ve çalışma alanlarıyla ilgili sorularına cevap verebilmek için BTK'den kısa numara talebinde bulundu.

Bu talebin ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmesi sonucu BTK, 124 kısa numarasını "Alo TÜİK" hizmet adıyla TÜİK'e tahsis etti.

124 Türkiye İstatistik Kurumu'na ait telefon numaralarından biridir.

Hafta sonu ve resmi tatiller hariç saat 09.00 ile 18.00 arası çağrı merkezlerinde bulunan yetkililer aracılığı ile vatandaşlardan gelen tüm soru ve taleplere cevap vermektedir.

Alo 124 çağrı merkezi aracılığıyla iletişime girebileceğiniz TÜİK'e yapılan tüm çalışmalar ve istatistikler hakkında soru sorabilirsiniz.

Peki, 124 numarasından neden arama yapılır, neden arar?

124 numarası bazı vatandaşları daha doğrusu önceden belirlenen belirli bazı vatandaşları arıyor. 

Arama nedeni de, her vatandaşın zorunlu olarak katılmak durumunda olduğu anketler için randevu alınmasıdır.

Yani 124 numarasından sizi arayanlar devletin resmi memurlarıdır. Arama nedenleri ise TÜİK'in sağlıklı veriler elde edebilmesi için sizlerden randevu talep etmeleridir. 

TÜİK'in sağlıklı veriler işleyebilmesi  için her vatandaşın yardımcı olması gerekiyor. Aksi halde TÜİK vatandaşın tüketim alışkanlığı ve masraflarını tam olarak belirleyemeyebilir. 


 

Yorumlar