'Cumhur İttifakı'nı eleştiren vekile esnaf protestosu

Manisa Esnaf Kefalet Kooperatifi kongresinde yaptığı konuşmada AK Parti ile MHP'nin 'Cumhur İttifakı'nı eleştirmeye çalışan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
'Cumhur İttifakı'nı eleştiren vekile esnaf protestosu

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Manisa'da Esnaf Kefalet Kooperatifinin kongresinde konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti-MHP ittifakını eleştirmesi üzerine salonda bulunan bazı esnaf kefalet üyeleri tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi.  Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin 2018 yılı olağan kongresinde siyasi davetlilerden ilk söz alan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti MHP ittifakını eleştirince beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

CHP'li Özgür Özel'in AK Parti ile MHP'nin ittifak yapmasını eleştirmesi üzerine salondaki esnaf kefalet üyeleri ıslık ve alkışlarla sözlerini yarıda bırakmasına sebep oldu. Özel, "İki tane sözünden dönen biri milliyetçiliği ayaklar altında ezen Recep Tayyip Erdoğan ile öbürü seni 'yargılamazsam namerdim' diyen Devlet Bahçeli ittifak yapacak olabilirler hayırlı uğurlu olsun. Ne demek lazım; kimler kimlerle beraber" dediği sırada salondakiler ıslık ve alkışla Özel'in konuşmalarını yarıda kesti.

"Elbette rahatsız oluyorsunuz, kızıyorsunuz" diyen Özel, "CHP olarak Cumhuriyet'in arkasında olacağımızı demokrasinin arkasında olacağımızı söylüyoruz. CHP olarak Atatürk'ün izindeyiz. CHP olarak parlamenter sistemin arkasındayız. Hepinizi seviyoruz. Kent atık çöp toplama konusu sıkıntıyı dile getirdi. Ülkenin kutuplaştırılmasına geçmişte birbirini eleştirenlerin bugün ittifakına karşı halkın ittifakı umuduyla hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Söz alan TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde evet biz MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte yürüyoruz. Yürümeye de devam edeceğiz, Türkiye'nin bekası için yürümeye devam edeceğiz. Çünkü artık dünya küçüldü birlikte hareket edemezsek Türkiye'nin başına çok çorap örebilirler. Birlikte yürümek isteyenler herkes açık bir şekilde tarafını belli etsin. Bugün AK Parti ile MHP birlikte evet, BBP ile birlikte ben CHP'ye de soruyorum. İttifak yapacaksanız kimle yapacağınızı söyleyin. Bizim baraj derdimiz yok, MHP'nin de baraj derdi yok. Ama kim kiminle birlikte hareket edecek. 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP'nin Milletvekilleri CHP'lilerle beraber çak, diyerek ittifak yaptınız mı yapmadınız mı bunu sormak lazım. CHP, HDP ile beraber olacak mı olmayacak mı bunu söylesin. Biz MHP ve BBP ile beraberiz sonuna kadar beraberiz. Bu esnaf kefalet seçiminin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yorumlar

aslan manisadan böyle hain çıkmaz ama bunda yunan karışımı var herhalde