Suşehri’nde hatıra ormanına 5 bin fidan dikildi

Suşehri Kaymakamlığı tarafından organize edilen fidan dikimi programında ilçede eğitim gören bin lise öğrencisi Karşıyaka Tabiat Parkında 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.Suşehri Orman işletme şefliğinden temin edilen fidanları servis...

Google Haberlere Abone ol
Suşehri’nde hatıra ormanına 5 bin fidan dikildi

Suşehri Kaymakamlığı tarafından organize edilen fidan dikimi programında ilçede eğitim gören bin lise öğrencisi Karşıyaka Tabiat Parkında 5 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Suşehri Orman işletme şefliğinden temin edilen fidanları servis araçlarıyla dikimi yapılacak alana götüren lise öğrencileri fidanların dikimini gerçekleştirilirken öğrencilere resmi kurum amirleri ve çalışanları da eşlik ettiler.

Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu yaptığı açıklamada,"15 Temmuz Şehitler Ormanı oluşturmak istedik. Normalde Ağustos ayında bu ormanı oluşturmak istemiştik ama bu ayda fidanların tutma olasılığı daha yüksek olduğu için fidan dikimini bu ay içerinde gerçekleştirdik. Burada bin öğrencimizle 5 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. İnşallah hepsi tutar ve öğrencilerimizin şimdiden bir dikili ağacı olur. Mart ayında tüm okullarımı kapsayacak şekilde büyük bir şehitlik ormanı planlamaktayız. Biz törenlerde çok ağaç diktik ama öğrencilerimizin bir dikili ağacının almasını istedik. Bu vesile ile Suşehri daha güzelleşsin ve daha yaşanır bir yer olsun. Bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum’" dedi.

Fidan dikimine AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Uğurlu ve öğretmenler ve çeşitli kurumlarda çalışan memurlar katıldı.

Yorumlar