Tavuklu Sezar Salatası Tarifi

Tavuklu Sezar salata tarifi, sağlıklı olduğu kadar tam bir protein kaynağıdır. Doyurucu özeliği tavuğun o eşsiz lezzetinden gelmektedir. Aynı zamanda da diyet uygulayan kişiler için ana öğün olarak tüketilebilinir. Yapımı diğer salatalara göre biraz el oy

Google Haberlere Abone ol
Tavuklu Sezar Salatası Tarifi

Tavuklu Sezar salata tarifi, sağlıklı olduğu kadar tam bir protein kaynağıdır. Doyurucu özeliği tavuğun o eşsiz lezzetinden gelmektedir. Aynı zamanda da diyet uygulayan kişiler için ana öğün olarak tüketilebilinir. Yapımı diğer salatalara göre biraz el oyalayıcı olsa da çok leziz bir salatadır.

Tavuklu Sezar salata tarihi malzemeler;

  • 250 gr  tavukgöğsü
  • 5-6 yaprak marul yaprağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı Sezar salata sosu

Tuz ve karabiber

Tavuklu Sezar salatası tarifi hazırlanışı;

Salatanın yapımına başlarken öncelikle marul yapraklarını içerisi su olan bir kaba alın. Diğer taraftan sarımsakların kabuklarını soyun ve buzdolabında 2 dakika kadar bekletin. Dolapta beklemiş sarımsakları havanın içerisine alın ve azıcık tuz ile biraz diri kalacak şekilde dövün.

Hafif diri kalmış sarımsakları yanmaz bir tavanın içerisine alın ve sıvıyağ ile kavurun. Eğer sarımsağın vermiş olduğu kokudan biraz rahatsız oluyorsanız sarımsakları dövemeden diri halde de kullanabilirsiniz. Kavrulmuş olan bu malzemeyi bir kâsenin içerisine alın ve üzerine kaşar peynirini rendenin iri dişli yeriyle rendeleyin. Peynir ile sarımsakların kokusu birbirine geçene dek karıştırın ve bir kenarda bekletin.

Tavukgöğüslerini ılık suda yıkayın ve et tahtasının üzerine alıp ince şeritler halinde kesin. Yanmayan bir Tavanın içerisine az miktar da yağ alın ve tavukların her tarafı kızarana dek pişirin.

Salatayı sunum yapacağınız tabağın içerisine yıkanmış ve kurutulmuş marul yapraklarını dizin. Marulların üzerine limon suyu sıkın ve hazırladığınız peynirli karışıma tuz, karabiber ilavesi yapın ve marullarını arkalı önlü ters çevirerek sos ile karışımını yedirin.

Marul yatağında hazırlanmış servis tabağının üzerine kızarttığınız tavuk dilimlerini koyun ve servise sunum yapın.

Afiyet olsun…

Yorumlar