Omlet Tarifi

Omlet tarifi, isteyenler için verilecek tariflerin sayısı oldukça kabarık olacak. Bazılarının kaygana olarak bildiği bu lezzetli yemek, eminiz ki hepinizin severek yediği bir seçenek.

Google Haberlere Abone ol
Omlet Tarifi

Omlet tarifi, isteyenler için verilecek tariflerin sayısı oldukça kabarık olacak. Bazılarının kaygana olarak bildiği bu lezzetli yemek, eminiz ki hepinizin severek yediği bir seçenek. Sofraların vazgeçilmez bir yemeği olan omletin ana malzemesi yumurtadır. Yapılışı basit olmasına rağmen, her zaman doğru pişirilmeyen bir yemektir. Omlet yapmak incelik ister, malzemesinden tavasına kadar özen ister. Omlet pişirmeye en uygun tava, tabanı geniş kenarları yüksek olandır. Eğer alçak bir tava kullanıyorsanız, pişirmek için, karışımı içerisine attığınızda fazla sallamayın deriz. Bir kaşık yardımıyla karıştırmanız yeterli gelecektir. Tavanız mutlaka yapışmayı önleyen seramik ya da teflon olmalı. Sizlere sade omlet tarifi vermek istiyoruz. Bu tarif omletin temelini oluşturmaktadır. Dilerseniz hayal gücünüzü kullanarak, içerisine farklı malzemeler katarak, omletinizi zenginleştirebilirsiniz.

Sade omlet tarifi için malzemeler;

  • 2 adet yumurta
  • Tuz, karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı su veya süt

Tek kişilik sade bir omlet yapmak isterseniz, 2 adet yumurtayı biraz tuz ve karabiberle birlikte, bir kâsenin içerisinde iyice çırpın. Omletinizin lezzetli olması yumuşak olmasına da bağlıdır. Bu yumuşaklığı sağlamak için, içerisine bir yemek kaşığı kadar su veya daha lezzetli olsun diyorsanız süt ilave etmelisiniz. Hepsini birlikte iyice çırpmalısınız. Karışım açık sarı rengine büründüğü zaman, pişmeye hazır olacaktır. Artık tavanızı iyice ısıtmalısınız. Üzerinde hafif duman çıkana kadar beklemelisiniz. Tavanıza bir çorba kaşığı kadar tereyağı ilave etmelisiniz. Tereyağı eridiğinde yumurta karışımını tavaya dökebilirsiniz. Omletinizin pişme aşaması yaklaşık olarak 15 saniye kadar sürecektir. Tavanızı sallayarak pişmesini sağlayın. Tavanın uç kısmından, ters çevirerek tabağa döküp, misafirlerinize ya da kendinize servis edebilirsiniz. Omletinizin üzerini dilerseniz maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Birçok malzeme kullanılarak yeni bir omlet tarifi yaratılabilir. Mantarlısı, sebzelisi, kaşar peynirlisi, zeytinlisi, ıspanaklısı, domateslisi artık damak tadınız neye uygunsa, her türlü malzeme ile bu lezzeti yeme olanağına sahipsiniz. Omleti hazırlamak sizin hayal gücünüze kalmış. İster kahvaltıda, isterseniz akşam menünüzde severek yiyebileceğiniz bir yemek olacaktır. Omlet yaparken kullanacağınız yumurtalar taze olmalıdır. Baharatı seviyorsanız, dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Değişik malzemeleri kullanarak omlet pişirmeyi düşünüyorsanız, malzemeleri sırayla ilave etmeyi unutmayınız. Kullanacağınız malzemeler ne kadar fazlaysa, tavanızda o kadar büyük olmalıdır. Küçük bir tavada çok fazla malzemeyle yapacağınız omlet, istediğiniz lezzette olmayacaktır. Kabarık bir omleti sevenler için, bir yemek kaşığı suya, bir çay kaşığı mısır unu karıştırmalarını öneririz. Bunu yumurtalı harca iyice yedirirseniz, kabarık bir omlet elde edeceksiniz. Artık dilediğiniz omlet çeşidini pişirmeye hazırsınız, hepinize afiyet olsun.

Yorumlar