İmam Bayıldı Tarifi

İmam bayıldı tarifi isteyenler için hazırladığımız yazı, bu yemeği sevenlerin eminiz ki hoşuna gidecektir. Oldukça fazla çeşidi bulunan, patlıcan yemeklerini birçoğunuz seviyordur.

Google Haberlere Abone ol
İmam Bayıldı Tarifi

İmam bayıldı tarifi isteyenler için hazırladığımız yazı, bu yemeği sevenlerin eminiz ki hoşuna gidecektir. Oldukça fazla çeşidi bulunan, patlıcan yemeklerini birçoğunuz seviyordur. Özellikle yaz mevsiminde pişirilen yemeklerin lezzeti daha da güzel oluyor. Patlıcanlarınız etli ve çekirdeksiz olduğunda, yemeğe ayrı bir tat katıyor. Tophane, bostan ve kemer adıyla anılan patlıcan türleri içerisinden, kemer patlıcanlarını kullanarak yemeğimizi pişireceğiz. Biz tarifimizi patlıcanları kızartarak yapıyoruz. Dilerseniz fırında ve ocağın üzerinde közleyerek te yemeğinizi yapabilirsiniz. Bu şekilde fazla yağ çekmeyeceği için daha hafif olacaktır. Yemeğimizi pişirmeye hazırsanız, yapımına başlayalım.

İmam bayıldı malzemeleri

  • 6 adet kemer patlıcan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 4 adet domates
  • 4 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber

İmam bayıldı yapılışı

Kemer patlıcanları uzunlamasına alacalı olarak soyarak, tuzlu suyun içerisine bırakıyoruz. 15-20 dakika kadar acı suyunun akmasını bekliyoruz. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağımızı ilave ederek kızdırıyoruz. Suyun içerisinden çıkardığımız patlıcanları, kağıt havlu ile kurulayarak tavanın içerisine koyuyoruz. Her tarafını kızarınca, patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz bir tepsiye alıyoruz. Patlıcanların fazla yağ çekmemesi için, tavadaki yağın içerisine 1 yemek kaşığı sirke ve tuz koyabilirsiniz. Yağları süzülen patlıcanları fırın tepsisine alarak, ortalarını bıçak kullanarak uzunlamasına kesiyoruz. Piyaz şeklinde doğranmış kuru soğanları zeytinyağıyla birlikte tavanın içerisinde kavuruyoruz. Sarımsakları ve küp doğranmış domatesleri ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. En son doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesi yaparak, ocağı kapatıyoruz. Ortalarından kestiğimiz patlıcanları kaşığın tersiyle genişleterek, içlerini hazırlanan harçla dolduruyoruz. Tepsinin içerisine bir su bardağı ilave ederek, 180 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Yaklaşık olarak 20-25 dakika sonra imam bayıldı yemeğimiz servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Yorumlar