Gökyüzü gözlem şenliğinden renkli kareler

Roket deneyi yaparken yaralanan TÜBİTAK Görevlisi Tuncay Özışık ve 17 yaşındaki oğlu ile şenliğin kapanış töreninde telefonla bağlantı kuruldu

Google Haberlere Abone ol
Gökyüzü gözlem şenliğinden renkli kareler

Antalya'da, bu yıl 20'ncisi düzenlenen TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'nin kapanış törenine, şenlik için roket deneyi yaparken yaralanan TÜBİTAK görevlisi Tuncay Özışık ve 17 yaşındaki oğlu Altuğ Özışık telefonla katıldı.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin Antalya'da 2 bin rakımlı Saklıkent'teki yerleşkesinde gerçekleştirilen ve 3 gün süren şenliğe, yaklaşık 600 kişi katıldı.

Yerleşkede çadır kuran katılımcılar, teleskop ve çıplak gözle gökyüzü gözlemi gerçekleştirirken, çocuklar ve gençler atölyelerde astronomiyle ilgili bilgiler aldı.

Şenliğin kapanış töreninde, şenlik için evde yaptıkları roket deneyi sırasında yaralanan TÜBİTAK Gözlemevi'nde görevli Tuncay Özışık ve oğlu Altuğ Özışık ile canlı telefon bağlantısı kuruldu.

Baba Özışık, yaptığı konuşmada, şenliğe katılamadığı için üzüntülerini dile getirdi ve gelecek yıllardaki şenliklerde bir arada olmayı diledi. Altuğ Özışık da kendisine verilen destekten ötürü teşekkür etti.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Halil Kırbıyık da şenliğin 20 yıldır başarıyla sürdürüldüğünü ve her geçen yıl ilginin arttığını söyledi. Bu sene Türkiye'de 74 ilden 3 binin üzerinde başvuru aldıklarını aktaran Kırbıyık, haksızlık olmaması için bilgisayar ortamında kura çekerek 347 başvuru sahibini katılımcı olarak seçtiklerini ifade etti.

Dışardan katılımcılarla sayının 600'e yaklaştığını belirten Kırbıyık, "Şenliğimizde, bütün gelenlere genel astronomi bilgileri aktardık. Öğrencilere ve gençlere yönelik atölyeler gerçekleştirdik. Çocuklarımızı eğlendirerek astronomi bilgileri verdik. Bunun dışında hocalarımız, katılımcıların sorularını yanıtladılar." diye konuştu.

Kırbıyık, 3 gün boyunca alana kurdukları teleskoplarla katılımcılara gök cisimlerini gösterdiklerini kaydetti.

Şenliğin kapanış töreninde, TÜBİTAK görevlisi Tuncay Özışık ve oğlu Altuğ Özışık'a moral olması açısından canlı telefon bağlantısı gerçekleştirdiklerini anlatan Kırbıyık, "Onlara şenliğe yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkürümüzü ilettik." ifadesini kullandı.

Kırbıyık, kapanış töreninde ayrıca Tuncay Özışık'ın eşi Hatice Özışık tarafından hazırlanan videonun gösteriminin yapıldığını dile getirerek, "Altuğ'un müziğe yakın ilgisi vardır. Annesi videoyu hazırlarken, müziğini de o hazırlamıştı. Yine bu videoyu onlara moral olur diye düşünerek gösterdik." şeklinde konuştu.

Yorumlar