Yeni Şafak'tan saldırılara cevap: Vız Gelir

Yeni Şafak Gazetesi, molotoflu ve silahlı saldırılara bugünkü manşetinden 'Vız Gelir' başlığıyla cevap verdi

Google Haberlere Abone ol
Yeni Şafak'tan saldırılara cevap: Vız Gelir

Son Haberler Logo
Yeni Şafak Gazetesi, dün gece sabah karşı düzenlenen silahlı, molotoflu saldırılara bugün 'Vız Gelir' manşetiyle cevap verdi. Gazetenin bugünkü manşetinde saldırılara tepki haberi yer aldı. Haberde, "Yeni Şafak dün sabah saat 04.45’te alçakça bir terör saldırısına hedef oldu. Basını sindirmek, korkutmak ve teslim almak isteyen teröristlerin arkasında kimler olduğunu biliyoruz. Hedefin Yeni Şafak’ın cesur, yerli, terörle mücadele konusundaki hassas duruşu olduğunun da farkındayız. Ancak Yeni Şafak asla susmayacak, kararlılıkla yoluna devam edecek." denildi.

Gazetenin saldırıya cevap haberi şöyle: Kurulduğu günden buyana her türlü vesayet odağının ve çıkar çetelerinin kabusu olan Yeni Şafak, yine taşeronlar eliyle susturulmak istendi. Gazetemizin Bayrampaşa'daki binasına sabaha karşı gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof bombalarıyla binayı yakmaya çalıştı. Saat 04.45 sularında meydana gelen olayda, Yenidoğan Mahallesi Kızılay Sokak'taki Yeni Şafak personel kapısına molotof bombaları atan grup, daha sonra yanlarında getirdikleri benzini alevlerin üzerine döktü. Binanın kapısı yanarken maskeli teröristlerden biri ise elindeki pompalı tüfeği gazetenin camlarına doğru ateşledi.

KATLİAM OLABİLİRDİ!

Saldırının yapıldığı saatte binada güvenlik görevlileri dışında kimsenin bulunmaması, muhtemel bir katliamın önüne geçti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Patlamanın ardından özel güvenlik görevlilerini gören teröristler, Aksaray-Otogar bağlantı yönüne doğru hızla uzaklaştı. Binadaki kameraların saniye saniye kaydettiği saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Binada çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Olay yeri inceleme ekipleri, binanın önünde bir çanta içinde kullanılmamış molotoflar ile boş kovanlar ve kaçan şüphelilerden düşen bir çakmak buldu.

YENİ AKİT: GAZETEMİZE ALÇAKÇA SALDIRI

Saldırıya uğrayan bir diğer gazete de Yeni Akit'ti. Yeni Akit de saldırıya bugünkü sürmanşetinden tepki göstererek, "Gazetemize alçakça saldırı" şeklinde başlık attı.

İMKANDER'DEN SALDIRILARA TEPKİ

Öte yandan saldırılarla ilgili kamuoyundaki tepkiler de devam ediyor. İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, saldırıları kınadı.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, silahlı ve molotofkokteylli saldırıların sadece basın ve ifade özgürlüklerine yönelik olmadığını, aynı zamanda Türkiye'yi hedef aldığını kaydetti.

Bölgedeki Suriye ve Irak gibi diktatörlük rejimlerinin uyguladığı baskı ve katliam sebebiyle milyonlarca muhacire kapılarını ve gönlünü açan Türkiye'nin, huzur ve istikrarını hedefleyen saldırıların aynı karanlık odaklar tarafından tezgahlandığını aktaran Özer, her iki gazetenin de izledikleri yayın politikasıyla açık bir şekilde Rusya ve Esed rejiminin Suriye halkına yönelik katliamlarına karşı çıktığını anlattı.

Saldırıya uğrayan gazetelerin, bu rejimlerin taşeronu olan PKK, PYD, MLKP ve benzeri örgütlerin Türkiye ve Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılar karşısında korkusuzca dik duruşlarını muhafaza ettiklerini belirten Özer, şunları aktardı:

"Gazetelerimizin bu sebeple hedef alındıkları aşikardır. Askeri vesayete alışmış, brifinglerle güdümlü habercilik yapmayı gazetecilik addeden, Irak işgalinde ABD tanklarının gölgesinde gazetecilik yapan ve 28 Şubat darbesinde halkımızın değer ve inançlarına karşı açılan savaşta ön saflara atılan medya çevrelerinin bu meşum saldırı karşısında derin bir sessizliğe gömülmelerini ibretle izliyoruz. Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik saldırılar olduğunu her fırsatta öne süren sivil toplum kuruluşlarının ve insan hakları iddiasındaki kuruluşların, insan hakları, basın, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi kavramları sadece politik bir argüman olarak kullandıklarına bir kez daha şahit oluyoruz. Küresel güçlerin taşeronları tarafından gerçekleştirilen bu alçakça saldırıları kınıyor, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri yöneticilerine, gazeteci, yazarlarımıza ve fedakar çalışanlarına geçmiş olsun diyor, dayanışma içinde olduğumuzu yineliyoruz."

ÖZGÜR-DER'DEN KINAMA

Özgür-Der de, saldırı olayı üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, İslami camianın sesi olan yayın kuruluşlarına yönelik bu saldırıları şiddetle lanetlerken, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin yöneticileri ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ve yine emperyalist güçlerin taşeronluğunu üstlenmiş çapulcuların saldırıları karşısında dün olduğu gibi bugün de kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" denildi. 

 

Yorumlar