Barodaki el sıkmama tartışması

- Eskişehir Barosu: - "Eskişehir Barosu'nun resmi bir faaliyeti olan yemin ve ruhsat törenlerinde stajyer avukatlara cübbe giydiren avukatların konuşma yapması şeklinde bir teamül ya da uygulama yoktur" - "Eskişehir Barosu provakatif eylemlerle mağduriyet devşirmek isteyenlere bundan sonra da izin ve prim vermeyecektir"

Google Haberlere Abone ol
Barodaki el sıkmama tartışması

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Barosundan, "Baronun resmi faaliyeti olan yemin ve ruhsat törenlerinde stajyer avukatlara cübbe giydiren avukatların konuşma yapması şeklinde bir teamül ya da uygulama yoktur." açıklaması yapıldı.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, baro hizmet binasında düzenlenen yemin ve ruhsat töreninde yaşanan hadiseyle ilgili kamuoyunda tartışmaların devam ettiği, Eskişehir Barosu olarak bazı gerçekleri açıklama zorunluluğu doğduğu belirtildi.

"Eskişehir Barosu'nun resmi faaliyeti olan yemin ve ruhsat törenlerinde stajyer avukatlara cübbe giydiren avukatların konuşma yapması şeklinde bir teamül ya da uygulama yoktur." ifadesine yer verilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Avukat Pınar Çelik Arpacı, yemin eden meslektaşımıza cübbe giydirdikten sonra Eskişehir Barosu'nu ve bin avukatı temsil eden baro başkanının elini sıkmayarak yaptığı nezaketsizliği, kürsüde program dışında bir konuşma yapmak isteyerek ve aslında kürsüyü işgal ederek ve resmi bir törenin akışını engelleyerek devam ettirmek istemiş olup provokatif amaçlı olan bu eyleme izin verilmemiştir. Olay, maalesef Arpacı ve bazı kesimler ile bir kısım görsel ve yazılı basınımız tarafından kamuoyunda farklı algı yaratacak (kadına karşı şiddet gibi) şekilde değerlendirilmiş ve bu kapsamda yanlı haberler yapılmıştır. Oysa, baro başkanının elini sıkmayan ve bu nezaketsizliği kürsüyü işgal ederek sürdürmek isteyen erkek bir avukat olsa da durum değişmeyecekti. Yani olay Arpacı kadın olduğu için yaşanmamıştır. Olayda kesinlikle psikolojik ve fiziksel bir şiddet de yoktur. "

Açıklamada, "yaşanan olayın gerçek sebebinin avukat Arpacı ile 5 avukatın Eskişehir Barosu İnsan Hakları Komisyonu'ndaki bir kısım faaliyetleri Avukatlık Yasası ve meslek kurallarına aykırı görülmesi nedeniyle üyeliklerinin yönetim kurulunca sonlandırılması olduğu" belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Bu hususta baro aleyhine açılan davada yürütmeyi durdurma talepleri de reddedilmiştir. Yönetim kurulumuzca uygun görülmeyen basın açıklamalarını yapmakta ısrar etmeleri nedeniyle ilgili avukatların komisyon üyeliklerine son verilmiştir. İlgili avukatların yapmayı öngördükleri basın açıklamalarının içeriği ve bu açıklamaları yapmakta ısrar etmeleri yönündeki işlem ve eylemleri idari ve cezai yönden yönetim kurulumuzca değerlendirilmekte olup gereken işlemler yapılacaktır. Bin avukatı temsil eden Eskişehir Barosu Başkanı'nın elini sıkmayarak Eskişehir Barosu'na ve bin avukata karşı nezaketsizlik yapan avukat Pınar Çelik Arpacı bu nezaketsizliği programda olmadığı halde kürsüyü işgal ederek devam ettirmek istemiş ve kendisine izin verilmemiştir. Eskişehir Barosu provokatif eylemlerle mağduriyet devşirmek isteyenlere bundan sonra da izin ve prim vermeyecektir."

Yorumlar