Windows RT İçin Yolu Sonuna Gelindi

Microsoft'un Windows 10 için yayınladığı güncelleme grafiği, Windows RT kullanıcıları için kötü haberi de beraberinde getirdi. Grafiğe göre Windows RT artık desteklenmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Windows RT İçin Yolu Sonuna Gelindi

Windows RT İçin Yolu Sonuna Gelindi Microsoft Microsoft'un Windows 10 için yayınladığı güncelleme grafiği, Windows RT kullanıcıları için fena haberi de birlikte getirdi. Grafiğe oranla Windows RT bundan sonra desteklenmiyor.21.03.2015 / 12:00

Microsoft'un ARM tabanlı işlemciler için geliştirdiği işletim sistemi Windows RT için bundan sonra yolun sonuna gelindi.

Tablet ve taşınabilir bilgisayarlar için tasarlanan Windows RT'nin ömrü bundan sonra sona eriyor. Windows 10'a adeta 'Ne olursan ol gel' diyen Microsoft, Windows RT'yi bu güncellemenin dışında bırakmış.

Microsoft'un Çin'de gerçekleştirdiği bir konferansta ortaya çıkan güncelleme haritasına oranla Windows RT ölü bir sistem. Söz konusu grafikte hangi sistemin nasıl güncelleneceği gösterilirken Surface RT ve Surface 2 bunun şeklinde Windows RT işletim sistemi kullanan cihazların yükseltmeye dahil bulunmadığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda gelen bilgiler ise durumun daha ayrıcalıklı olacağını iddia ediyordu. Yapılan izahatya oranla Surface RT ve Surface 2 tabletler Windows 10'un bir takım işlevlerine sahip olacaktı. Ancak yayınlanan yeni güncelleme grafiği Windows RT'nin herhangi bir biçimde güncellenmeyeceğini gösteriyor.

Filmin sonu fena biten b haricinde Windows 7 ve Windows 8/8.1'in herhangi bir versiyonunu kullanan bilgisayarları Windows 10'a yükseltmek içinse ISO dosyalarına ihtiyacınız olacak.

Ayrıca grafik Windows 7 SP1 ve Windows 8.1 S14'ün, Windows Update üstünden ek bir indirme seçeneği sayesinde güncelleneceğini gösteriyor.

Akıllı telefon tarafında ise Windows 10'a geçmek için evvela Windows Phone 8.1'e geçmeniz gerekmekte. Daha sonrasında telefonunuzu Windows 10'a rahatlıkla güncelleyebileceksiniz.

:: Bu vaziyet meselesi için ne düşünüyorsunuz?

Yazan: Bekir Can Yumrutepe
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar