Veri depolamada tarihi buluş

Sydney Üniversitesi öğrencisi Chen, veri depolama teknolojisinde önemli bir buluşa imza attı

Google Haberlere Abone ol
Veri depolamada tarihi buluş
Sonhaberler.Com / Haber Merkezi 

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte en büyük sorun haline gelen 'veri depolama' meselesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Dünya üzerinde her gün milyarlarca fotoğraf ve video teknolojik aygıtlara yükleniyor. Bunları barındırmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Toplanan verileri kaybetmek istemeyen insanların en çok ihtiyaç duyduğu şey daha fazla depolama alanı. Yazılımcılar, sorunu büyük oranda çözebilecek buluşa imza attı. 

Avusturalyalı yazılımcılar tevaffuk eseri 'veri depolama'da muhteşem bir keşfe imza attı. Yazılımcılar, buldukları yeni yöntemle şu ana kadar bilinen depolama sistemlerinden 10 kat daha büyük depolama sistemlerinin geliştirilmesi mümkün. 

Sydney Üniversitesi Simon Ringer, verileri yüzyıllarca depolayarak saklamanın büyük zorluklar taşıdığını, bunun çözümü için yıllardır yollar arandığını söyledi. 



Aranan yollardan birini Sydney Üniversitesi'nden bir doktora öğrencisi Zibin Chen buldu. Chen, disk üzerinde çalışmalar yaparken tevaffuk eseri bir keşfe imza attı. Çalışma sırasında disk üzerinde aslında çok daha büyük bir depolama alanı açılabileceğini gören Chen, bunun dünyada bir ilk olduğunu ve buluş için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Chen, buldukları yeni buluşun geleneksel sabit disklerin 10 katından daha fazla yer sağlayacağını düşünüyor; ancak Chen'in yardımcıları bu oranın daha da büyük olabileceğinden emin. 

Yeni keşfin, yeni nesillerin, daha fazla veri için önceki verilerini silmek zorunda bırakmayacak.  

Yorumlar