Snapdragon 810'un Isısı Kameralara Yansıdı

Samsung'un yüksek ısınma sorunu yüzünden Galaxy S6 modellerinde kullanmadığı Snapdragon 810 işlemcisinin, diğer işlemcilere göre çok daha yüksek ısılarda çalıştığı görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
Snapdragon 810'un Isısı Kameralara Yansıdı

Snapdragon 810'un Isısı Kameralara Yansıdı Mobil Akıllı Telefon Samsung'un yüksek ısınma problemi yüzünden Galaxy S6 modellerinde kullanmadığı Snapdragon 810 işlemcisinin, öteki işlemcilere nazaran aşırı daha yüksek ısılarda çalıştığı görüntülendi.17.03.2015 / 00:15

Akıllı telefonlar ve tabletlerin performansı artıkça, performansla doğru orantılı şekilde efor tüketimi ve ısı sorunları da ortaya çıkmaya başladı.

Tabii istisnalar da var. Mimari ve üretim teknolojisi vasıtası ile çağdaş işlemciler, performansı artmasına karşın ısı ve efor tüketiminde aşırı yükseliş oluşturmuyor olabilir. mesela Galaxy Note 4'te uygulanan 20nm teknolojisiyle imal edilen 8 çekirdekli Exynos 5433 işlemcisi.

Hem serin çalışan bu işlemci, hem de yoğun şekilde performanslı. Fakat performans yönünde bonkör işlemcilerde ısı sorunları da duyuluyor. Bunlardan birisi de Snapdragon 810.

Daha evvela ısı sorunları yüzünden Qualcomm'dan Snapdragon 810 işlemcisi temin etmeyeceği söylenen Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinde Snapdragon 810 işlemcisini üretmeyeyip, 14nm teknolojisiyle imal edilen 7420 işlemcisini kullandı.

Peki Snapdragon 810 gerçekten ne kadar ısınıyor?

Tweakers isimli sitenin yaptığı ölçümlerde HTC'nin Snapdragon 810 işlemcisini kullanan One M9 modelinin, öteki modellerden yoğun şekilde yüksek ısılara çıktığı gözlemlendi.

Snapdragon 801 işlemcili One M8 modeli 38.7 derece, gene Snapdragon 801 işlemcili LG G3 modeli 42.2 derece sıcaklıkta çalışırken, iPhone 6 Plus 39.4 derecede çalışıyor.

Samsung'un Exynos 5433 işlemcili Galaxy Note 4 modeli ise 37.8 derece sıcaklığında çalışıyor.

HTC'nin Snapdragon 810 işlemcisi ise 55.4 derece gibi, öteki modellere nazaran aşırı daha yüksek bir sıcaklık ederine ulaşmış durumda.

Yani LG'nin, G Flex 2 modelinde yaşadığı ısı problemi, Qualcomm'un iddia ettiği benzeri revizyonlarla da giderilmemiş benzeri duruyor. Daha sonra çıkan One M9 modelinde de yoğun şekilde yüksek bir ısı söz konusu.

Bakalım detaylı incelemelerde, HTC One M9 benzeri Snapdragon 810 işlemcili cihazların yüksek ısılara ulaştığını gözlemleyecek miyiz? Merakla bekliyoruz.

:: Snapdragon 810 tabanlı bir işlemciye sahip alet sizce alınmalı mı yok ise alternatiflere mi dönmek lazım?

Yazan: Tolga Cem Küçükyılmaz
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar