Samsung MediaTek İşlemci Kullanabilir!

MWC 2015'te duyurduğu amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'de kendi Exynos işlemcisini kullanan Samsung, ilerleyen dönemde MediaTek işlemci kullanmaya başlayabilir.

Google Haberlere Abone ol
Samsung MediaTek İşlemci Kullanabilir!

Samsung MediaTek İşlemci Kullanabilir! Mobil MWC 2015'te duyurduğu amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'de kendi Exynos işlemcisini kullanan Samsung, ilerleyen devirde MediaTek işlemci kullanmaya başlayabilir.06.03.2015 / 12:30

Son devirde Qualcomm ile neler yaşadığı merak edilen Samsung, son şekilde ısınma iddiası ile amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde, kendi Exynos 7 Octa işlemcisini kullanma kararı almıştı.

14 nm Exynos 7 Octa işlemciler aşırı muvaffakiyetli olmasına karşın, Samsung'un Qualcomm işlemcili varyant dahi duyurmaması şaşırtıcı oldu.

Ancak her şeye karşın giriş ve orta düzey modellerinde Qualcomm işlemci kullanmaya süren Samsung, aşırı yakında MediaTek ile müşterek çalışabilir.

MediaTek ile çalışılabilir

Geçtiğimiz günlerde Samsung'un MediaTek işlemci sipariş ettiğine yönelik bir iddia gelmişti. Söylenenlere kıyasla Samsung, giriş seviyede hem müsait fiyatlı hem de kaliteli MediaTek işlemcileri, Tizen işletim sistemli modellerinde kullanacaktı.

Bugünlerde ise, MediaTek yöneticisi Zhu Shan-gzu, yaptığı bir izahatda Samsung ile müşterek çalışmayı gösteren küçük adımların atıldığını paylaştı.

Şu anda piyasada bulunan tek Tizen'li akıllı telefon bulunan Samsung Z1 fiyatı ile etkiliyor ve arasında Spreadtrum işlemci barındırıyor.

Spreadtrum'da MediaTek bunun şeklinde bir firma olmasına karşın, Samsung'un ilerleyen devirde daha tanınmış, sektöre daha hakim ve daha müsait fiyatlı işlemciler üreten bir marka ile meslek arzusu normal karşılanabilir.

:: Sizce Samsung, giriş ve orta düzey modellerinde hangi işlemciyi kullanmalı?

Yazan: Caner Sönmez
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar