MWC 2015'te Tanıtılan Tüm Akıllı Telefonlar

Barcelona'da 2 - 5 Mart arası düzenlenen Mobile World Congress'te tanıtılan tüm telefonları sizler için bir araya getirdik. Bakalım en çok hangi modeli beğendiniz?

Google Haberlere Abone ol
MWC 2015'te Tanıtılan Tüm Akıllı Telefonlar

MWC 2015'te Tanıtılan Tüm Akıllı Telefonlar MWC 2015 Barcelona'da 2 - 5 Mart arası düzenlenen Mobile World Congress'te tanıtılan bütün telefonları sizler için bir araya getirdik. Bakalım azami hangi modeli beğendiniz?09.03.2015 / 17:40

Barcelona'da düzenlenen MWC 2015, gene teknoloji ve mobil dünyaya damgasını vurdu. 2015 yılında pazarda göreceğimiz ürünleri ve mobil alışkanlıkları belirleyen fuara ShiftDelete.Net ailesi olarak, Avea sponsorluğunda katıldık.

Heyecan 1 Mart'ta başladı!

2 - 5 Mart arası düzenlenen MWC 2015 fuarından öncelikle Samsung ve HTC'nin merakla beklenen etkinlikleri yapıldı. Piyasanın en iddialı 3 akıllı telefonunun tanıtıldığı etkinliklerde Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge ve HTC One M9 modelleri görücüye çıktı.

Bu modeller başta olmak üzere, MWC 2015'te tanıtılan yeni bütün akıllı telefonları, özellikleriyle birlikte sizler için sıralıyoruz. Hadi o süre başlayalım.

Samsung Galaxy S6 Edge

Galaxy S6 ile birlikte çift tarafı eğimli bulunan Galaxy S6 Edge modeli, MWC 2015'e damga vuran model oldu. Galaxy S6 Edge hakkında özelliklere ve ön tetkik videomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Samsung geleneklerinden vazgeçti

7mm kasa kalınlığıyla hem önü hem de ardı cam bulunan Galaxy S6 veGalaxy S6 Edge, Samsung'un alışılagelmiş tasarım detaylarından vazgeçtiğini gösteriyor.

Arka kapağı çıkarılabilir olmayan modeller, microSD kart girişine de sahip değil.

Samsung Galaxy S5'te uygulanan suya karşı dayanıklılık ayrıcalığı ise Galaxy S6 ve S6 Edge modelinde yok.

Peki üst düzey gereç kalitesi dışında yeni neler var?

14nm Exynos işlemci ve LPDDR4 RAM

14nm üretim teknolojisiyle imal edilen 8 çekirdekli ve 64 filo destekleyenExynos 7420 işlemcisi, Mali-T760 grafik işlemci, 3GB LPDDR4 RAM ve Samsung'un yeni geliştirdiği süratli eMMC dahili depolama birimiyle birlikte radikal bir donanım tercihi oluşturan Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge ile sürat hakkında epey iddialı.

İnceleme videomuzda AnTuTu ve Geekbench skorlarını göreceksiniz zaten. Skorlar epey bir dikkat çekici.

Yenilenen TouchWiz

Hantallıklarından kurtulan yeni TouchWiz, hem göze hitap ediyor hem de bundan böyle daha performanslı çalışıyor.

Pil acaba dedirtiyor

2600 mAh bataryaya sahip bulunan Galaxy S6 Edge, 14 nm işlemci avantajıyla birlikte takat tüketimi hakkında Samsung'a kıyasla iddialı.

Samsung'un izahatlarına kıyasla 11 saat LTE performansı verebilen Galaxy S6 Edge, 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım sunabiliyor.

Not şekilde ekleyelim Samsung bataryanın mAh değerini izahatdı. Çeşitli kaynaklardan aldığımız veri 2600 mAh bulunduğu yönünde.

Gelişmiş Kamera

f 1.9 diyafram açıklığına sahip yeni geliştirilen lenslerin kullanıldığı Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerinde önde 5 Megapiksel, arkada ise OİS destekli 16 Megapiksel kameraya sahip. Ayrıca Samsung'un NX kameralarında kullandığı yüksek düşük fer performansı bu telefonda da karşımızda.

Kaynak: SDN

Yorumlar