Galaxy S6 ile iPhone 6 Karşı Karşıya

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S6’yı tüm özellikleri ve tasarımı ile Apple’ın iPhone 6 cihazı ile karşılaştırdık. Galaxy S6 ve iPhone 6 düellosunun kazanını haberimizde.

Google Haberlere Abone ol
Galaxy S6 ile iPhone 6 Karşı Karşıya

Galaxy S6 ile iPhone 6 Karşı Karşıya Mobil Akıllı Telefon Galaxy S6 Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S6’yı bütün nitelikleri ve dizaynı ile Apple’ın iPhone 6 cihazı ile karşılaştırdık. Galaxy S6 ve iPhone 6 düellosunun kazanını haberimizde.06.03.2015 / 14:15

Galaxy S6 ile kocaman zevk toplayan Samsung, sunum esnasında cihazın madeni kasaya sahip olduğunu lakin iPhone 6 benzeri bükülmediğini vurgulayarak rakibine taş atmıştı. Etkinlik esnasında bununla beraber Galaxy S6 ve iPhone 6'nın kameraları da karşılaştırılmış ve Galaxy S6'nın daha iyi bulunduğu vurgulanmıştı.

İki rakibin üst seviye telefonlarını biz de sizler için mercek altına aldık. Galaxy S6 ve iPhone 6'nın detaylı karşılaştırmasında bakalım ele geçiren kim olacak. İşte merakla beklenen düello başlıyor.

Tasarım

Samsung, Galaxy S6 ile hepsi metalden oluşan bir kasaya geçiş yaptı. Oldukça kaliteli malzemeden imal edilen bu madeni alaşımın iPhone 6 benzeri bükülmediği söyleniyor. Galaxy S6'nın hatlarını ortaya çıkartan bu tasarım ilk bakışta iPhone 6'ya benzerliği ile dikkat çekiyor. Ancak Galaxy S6'nın iPhone 6'dan değişik şekilde Gorilla Glass 4 ekrana sahip olması, Galaxy S6'nın bir adım önde olmasını sağlıyor.

Galaxy S6 138 gr. ağırlığa, iPhone 6 ise 129 gr. bir ağırlığa sahip. Günlük kullanımda aradaki 11 gramlık farkın kullanıcıya aşırı az da olsa yansıyacağını düşünüyoruz. Renk meselesinde ise Samsung rakibi Apple benzeri beyaz, siyah ve altın renk seçeneklerine yer veriyor. Galaxy S6'nın bununla beraber “Mavi” rengi de bulunuyor.

Kazanan: Berabere

Kaynak: SDN

Yorumlar