Cortana, iOS ve Android'e Geliyor

Microsoft'un sanal asistanı olan Cortana, iOS ve Android cihazlara gelmeye hazırlanıyor. Reuters'ın haberine göre Cortana, 2015'in ilerleyen dönemlerinde yeni platformlara gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Cortana, iOS ve Android'e Geliyor

Cortana, iOS ve Android'e Geliyor Mobil Microsoft'un sanal asistanı bulunan Cortana, iOS ve Android cihazlara gelmeye hazırlanıyor. Reuters'ın haberine oranla Cortana, 2015'in ilerleyen dönemlerinde yeni platformlara gelecek.13.03.2015 / 19:00

HoloLens ve Windows 10 ile 2015'e süratli başlayan Microsoft, Cortana'yı iOS ve Android platformalarına sunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında 87. Oscar mükafat töreninde verilecek ödüllerin %83'ünü doğru hesap eden Cortana, dikkatleri üstüne çekmeyi başarmıştı.

Ünlü İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine oranla iOS ve Android kullanan cihazlar için Windows'dan müstakil bir sürüm oluşturulmuş durumda. Cortana, uygulama marketlere girmek için hazır olsa da ne yazık ki ilk olarak Beta olacak ve yalnızca belirgin bölgeler için dağıtılacak.

Ürünün stabil versiyonu 2015'in ilerleyen dönemlerinde marketlere giriş yapacak, dedikodular içinde Microsoft'un yeni bir Cortana sürümü meselesinde çalıştığı da var, yeni ati sürümün ismi ise Einstein projesi olacak. Projenin adından da anlaşılacağı üzere Microsoft, akıllı asistanları bambaşka bir suni zeka boyutuna taşımayı hedefliyor.

Sanal Asistan Savaşı Kızışıyor!

Google'ın Google Now'ı ve Apple'ın Siri'si Cortana'nın en kocaman rakipleri konumunda ama Microsoft'un bu akıllı hamlesi Cortana için müspet neticeler doğuracak benzeri görünüyor. Cortana'nın üç kocaman platformda da hizmet vermesi hem popülerliğini hem de kullanımını kocaman oranda arttıracaktır.

Google Now servisinin türkiye için açık bulunmadığı düşünüldüğünde Android kullanıcılar için Cortana iyi bir seçenek olacaktır.

:: Cortana'nın iOS ve Android platformlarına gelmesini ister misiniz?

Yazan: Arden Papuççiyan
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar