Chrome OS Beta'ya Önemli Güncelleme

Chrome OS'un mevcut beta versiyonu çok yakında alacağı büyük bir güncelleme ile birlikte Material Design da dahil olmak üzere çok sayıda yeniliğe kavuşacak.

Google Haberlere Abone ol
Chrome OS Beta'ya Önemli Güncelleme

Chrome OS Beta'ya Önemli Güncelleme Yazılım Chrome OS'un var beta versiyonu fazla aşırı yakında alacağı iri bir güncelleme ile müşterek Material Design da dahil olmak üzere fazla aşırı sayıda yeniliğe kavuşacak.29.03.2015 / 10:00

Mevcut Chrome OS beta sürümünü kullananlar fazla aşırı yakında yoğun şekilde iri bir güncelleme ile müşterek yepyeni özelliklere kavuşacaklar. Chrome Launcher 2.0 yardımıyla bundan sonra Chrome tarayıcıdaki sekmelerde bulunduğu bu şeklinde bir arayüz söz konusu oluyor. Böylece uygulamaları belli eden alışıldık pencere anlayışından uzaklaşılıyor, hatta bir arama çubuğu geliyor.

Google Now ile entegre edilen Chrome Launcher 2.0, randevularınızı, uçuşlarınızı ve başka hatırlatılması gereken mühim vakaları doğrudan şekilde kullanıcısına bildiriyor. Öte yandan halen uygulama listesine de erişmek mümkündür oluyor.

Bu özelliklere ek olarak, yolda bulunan iri güncelleme Chrome OS beta sürümüne otomatik şekilde bölgesel saat yenilemesi ve şifreli dosyaları da açma niteliği veriyor. En göze çarpan yenilik ise, güncelleme ile müşterek ünlü Material Design'ın arayüze yerleşmesi. Tabii bu restorasyon şimdilik yalnızca File için geçerli.

Güncellemenin fazla aşırı yakın bir sürede geleceği söylenirken, tahminler ise önümüzdeki haftayı işaret ediyor.

:: Chrome OS hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yazan: Burçin Aygün
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar