BlackBerry, SecuTABLET İle Dönüyor!

2011 yılında çıkardığı PlayBook ile tablet Dünyasına giriş yapan BlackBerry, tablet pazarında büyük bir başarısızlık yaşamıştı. BlackBerry ekstra güvenlikli SecuTablet ile geri dönüyor.

Google Haberlere Abone ol
BlackBerry, SecuTABLET İle Dönüyor!

BlackBerry, SecuTABLET İle Dönüyor! Mobil Tablet 2011 yılında çıkardığı PlayBook ile tablet Dünyasına giriş oluşturan BlackBerry, tablet pazarında iri bir muvaffakiyetsizlik yaşamıştı. BlackBerry ekstra olarak güvenlikli SecuTablet ile arka dönüyor.15.03.2015 / 18:00

Son yıllarda pek BlackBerry haberi okuyamadığımız bir gerçek, çağında BBM ile popülerliğinin doruk yaptığı yılları mumla arayan şirket eski günlerine arka yön değiştirmek istiyor. BlackBerry, 2011 yılında PlayBook ile muvaffakiyetsiz bulunduğu tablet pazarına Samsung ve IBM ortaklığı ile arka dönüyor.

Mart ayı başında son telefonu bulunan BlackBerry Leap modeline tanıtan şirket, güvenliklerine ciddiyet sağlayan kullanıcılar için yeni bir tablet geliştiriyor.

SecuTABLET, Samsung Galaxy Tab S 10.5'i Temel Alıyor!

BlackBerry, Samsung ve IBM ortaklığında üretilecek bulunan SecuTABLET, ileri güvenlik kodları barındıran SecuSMART teknolojisine sahip olacak. Donanım tarafında Samsung'un muvaffakiyetli tableti Galaxy Tab S 10.5'i ana alacak bulunan SecuTABLET'in donanımı Samsung, yazılımını ise BlackBerry ve IBM şirketleri üstlenecek.

Cihazın işletim sistemi henüz kesinleşmese de güvenlik diyince BlackBerry'nin sahibi bulunduğu QNX OS işletim sistemi akla geliyor, SecuTABLET'in QNX OS tabanlı bir işletim sistemine sahip olması muhtemel.

Güvenliğe ciddiyet verilmiş bulunduğu doğru lakin kullanıcılar sosyal medyadan yoksun kalmayacak, SecuTABLET iri oranda iş için kullanılacak bulunan bir tablet olsa da arasında Facebook, WhatsApp ve Twitter bu şeklinde ciddi uygulamaları barındıracak.

Cihazın en iri ayrıcalığı güvenlik bulunduğu için normal kullanıcıya hitap etmediği ve amaç kitlesinin bizler bulunmadığı açık. Yüksek güvenlik arzulayan global kurumlar ve siyasetçileri hedefleyen SecuTABLET, amaç kitlesini fazla aşırı iyi seçmiş durumda. Yaklaşık 2380 dolar fiyatlarında olmasını beklediğimiz tablet, bu yaz karşımıza çıkacak.

:: Sizce SecuTABLET muvaffakiyetli olabilecek mi?

Yazan: Arden Papuççiyan
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar