Apple WWDC 2015'te İOS 9'u tanıttı!

Apple dün akşam herkesin merakla beklediği işletim sistemleri ile ilgili tanıtımını WWDC 2015 etkinliği San Francisco'da gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Apple WWDC 2015'te İOS 9'u tanıttı!

Apple dünya çapındaki tüm yazılımcılar ve geliştiriciler için gerçekleştirdiği WWDC 2015 etkinliğinde tüm ipad ve iphone'ları yakından ilgilendiren İOS 9'un tanıtımını gerçekleştirdi.

İOS 9'u daha akıllı hale getiren Apple, yeni mobil işletim sisteminde kişisel asistanı Siri'ye de önemli gelişmeler katmış.Siri'ye Proactive adlı bir özellik eklemiş. Bu özellikle ile beraber Siri artık kullanıcıları konusunda daha çok bilgi edinebilecek. Örneğin kulaklığı telefona taktığınızda direk müzik uygalamasını devreye sokacak veya arabaya bindiğinizde sesli kitap uygulamasını çalıştırabilecek. 

Siri yine sizin alışkanlıklarınıza bağlı olarak uygulama tavsiyeleri sunacak, trafiğin yoğunluğuna göre randevunuz için ne zaman yola çıkmanız gerektiğini hatırlatacak.

İşlevsellik ve performans konularına odaklanan İOS 9, Spotlight için yeni kullanıcı arayüzü de getirecek. Spotlight artık web aramarını açmadan da birim dönüşümlerini sağlayabilecek.

 Tekno Kulis

Yorumlar