Apple Watch Anketinde İlginç Sonuçlar!

Apple'ın merakla beklenen akıllı saatine yönelik tüketici eğilimlerini gösteren büyük bir anket çalışması CNBC tarafından gerçekleştirildi. Katılımcıların yarısı yeni ürünü pahalı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Apple Watch Anketinde İlginç Sonuçlar!

Apple Watch Anketinde İlginç Sonuçlar! Giyilebilir Teknoloji Apple'ın merakla beklenen akıllı saatine yönelik tüketici eğilimlerini belli eden iri bir anket çalışması CNBC yönünden gerçekleştirildi. Katılımcıların ½ si yeni ürünü yüksek fiyatlı buldu.11.03.2015 / 15:00

Apple'ın yeni akıllı saati nihayet satışa çıkıyor. Hafta başında gerçekleşen 'Sprint Forward' etkinliğinde tekrar sahne piyasa Apple Watch, Nisan ayında meraklılarıyla buluşacak. Cihazın fiyatının ve modellerinin açıklanmasından sonra, tüketici beklentilerini ölçmeye yönelik anketler de başladı.

Apple Watch'a ilk tepkiler

Oldukça yüksek katılımla süren bir iş da dünyaca meşhur yayın organı CNBC yönünden yürütülüyor. 30 binin üstündeki katılımcının yanıt verdiği sorular arasında, 'Hangi Apple Watch maksimum görünüyor?', 'Apple Watch için 349 dolar başlangıç fiyatı yüksek fiyatlı mı?' ve 'Apple Watch edinmeyi düşünüyor musunuz?' biçiminde sorular yer alıyor.

Katılımcıların ½ si yüksek fiyatlı buluyor

Katılımcıların hemen hemen yarısı, cihazın başlangıç fiyatını yüksek fiyatlı buluyor.'luk orana karşı 'pahalı değil' diyenler yüzde 42'ler seviyesinde. Yeni saati satın edinmeyi düşünenler ise yüzde 36 oranında. Yüzde 48 oranındaki katılımcı Apple Watch edinmeyi düşünmüyor. Kararsızlar ise yüzde 16 ile anımsanmayacak bir paya sahip.

En iyi görünen Apple Watch Sport

En iyi görünen Apple Watch modelinde ise kararsızlar ilk sırada. Yüzde 24'lik kararsız kitleyi, yüzde 22'lik hisse ile 'hiç bir tanesini beğenmeyenler' takip ediyor. Ardından gelen 20 puana sahip Apple Watch Sport modeli ise şimdilik önde görünüyor. Bakalım Apple Watch satışa çıktığında vaziyet nasıl olacak?

:: Anket sorularına sizin cevabınız ne olur?

Yazan: Azim Köse
SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SDN

Yorumlar