4.5G Hızınızı ölçün

1 Nisan itibarıyla kullanıcılar 4,5G'yi kullanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
4.5G Hızınızı ölçün

Aylardır beklenen gün geldi ve tüm operatörler 4.5G’yi kullanıcılarına 1 Nisan itibariyle sunmaya başladı. Mobil kullanıcılar bugün, en hızlı interneti kullanmanın tadını almaya başladılar.

4G'DEN FARKI NE?

Dünyanın 2011'de tanıştığı "mobil internet erişim teknolojisi” olarak adlandırılan ve her yere kesintisiz iletişim sağlamak için geliştirilen 4G’de 'hız' ön plana çıkarken, 4,5G ile hız ve kalitenin yanı sıra farklı hizmetler de önem kazanacak. 4.5G ile cebimizdeki internet tam 10-12 kat daha hızlı olacak. Şu anda 3G saniyede yaklaşık olarak 28 Mbps'lik bir hız sunuyor. 4.5G'ye geçildiğinde ise bu hız saniyede ortalama 375 Mbps olacak. Yükselen hız sayesinde belirli büyüklüğe sahip bir fotoğraf, video veya herhangi bir dosyayı çok daha düşük sürelerde alıp gönderebileceksiniz.

3G teknolojisiyle 1 saatten fazla süren 8 GB büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü filmi indirme süresi, bu teknolojiyle 6 saniyeye düşecek. LTE tabanlı teknolojiler sayesinde sesli görüşmelerin kalitesi de artacak.

4.5G HIZINIZ NASIL VE NASIL TEST EDİLİR?

4.5G'ye geçmeden önce Speed test uygulamasına telefonunuza yükleyin. Ücretsiz olan Speed test uygulamasını kullanarak telefonunuzun, tabletinizin4.5G indirme, yükleme hızlarını ve gecikme süresini ölçebilirsiniz. Böylece hızınızın ne kadar arttığını görebilirsiniz.

 

Yorumlar