Akşener: “Ahlat’a yerleşme nedenim buralara dikkat çekmek”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleşme nedeninin bir taraftan buralara dikkat çekmek bir taraftan da hemşehri olmak olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Akşener: “Ahlat’a yerleşme nedenim buralara dikkat çekmek”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bitlis’in Ahlat ilçesine yerleşme nedeninin bir taraftan buralara dikkat çekmek bir taraftan da hemşehri olmak olduğunu belirtti.

Parti çalışmalarının startını Ahlat’tan verecek olan ve ilçede ev kiralayan Akşener, Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak da adlandırılan Selçuklu Meydan Mezarlığını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Akşener, genellikle burada umudunun, inancının ve imanının tazelendiğini hissettiğini söyledi. Akşener, “Her geldiğimde mutlaka arkadaşlar buraya getirirler. Kendinizi borçlu hissediyorsunuz, bu topraklarda yaşayan her bir ferde karşı. Çünkü hangi fedakârlıklarla burası yurt edinilmiş, vatan edinilmiş onları görüyorsunuz ve bu size çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Genellikle umudumun, inancımın, imanımın tazelendiğini hissederim burada. Aynı şeyi hissediyorum. İçiniz değişik bir şekilde ürperiyor. Hakikaten büyük sorumluluk ve her bir birey için sorumluluk, hele bizim konumumuzda olanlar için çok daha büyük bir sorumluluk. İnşallah Allah layık olmayı nasip etsin. Çok büyük bedeller ödenmiş coğrafyada yaşıyoruz. Paylaşılamayacak hiçbir şeyimiz yok. Şuralara bir bakın, inanılmaz bir zenginlik bekliyor burasını, ama maalesef başarılamadı, başarılamıyor. İnşallah biz başarabiliriz, başaracağız diye inanıyoruz. Nitekim Ahlat’a yerleşme nedenim budur. Bir taraftan buralara dikkat çekmek bir taraftan hemşehri olmak. Yani Edirne’de yaşayanların da burada hakkı var, burada yaşayanın da Edirne’de hakkı var. Bu duyguyu aşılayabilmek. Siyasetçinin söylediklerini hayata geçirebilmesi gerekiyor” dedi.

“Türkiye’nin en önemli sorunu FETÖ ile mücadele ve ona ilişkin hep isnatlarda, hatta iftiralarda bulunulmuştu” diyen Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi onlar bulunamayınca, yani o konuda çok ince eleyip sık dokuduk ve ben bir çağrıda da bulundum. Bizim devletle bir alakamız yok, ilgimiz yok, herhangi bir irtibatımız yok. Dolayısıyla bu ülkeyi yönetenlere başından söyledik, varsa bir sızma harekâtı bize bildirin, gereğini yapalım. Bunların hiçbirisi olmadı. Aynı şekilde il ve ilçe teşkilatlarımızda da benzer bir sıkı düzeni kuracağız. Buradan sonra Edirne ve Van’a gideceğim. Esnaf eli sıkacağım. Önce dinleyeceğim sonra mitingler falan olacak.”

Akşener, buradaki ziyaretinin ardından ilçenin Aşağı ve Yukarı çarşısında esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla sohbet etti. Akşener, Cuma gününe kadar ilçede kalacak.

Yorumlar