Elazığ’da "Okul-Cami Buluşması" protokolü imzalandı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında “Okul Cami Buluşması” projesi imzalanan protokolle başladı.Elazığ Valiliği himayesinde İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Elazığ’da "Okul-Cami Buluşması" protokolü imzalandı

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında “Okul Cami Buluşması” projesi imzalanan protokolle başladı.

Elazığ Valiliği himayesinde İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen “Okul Cami Buluşması” projesinin protokolü imzalandı. Valilik makamında gerçekleştirilen imza protokolüne Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya katıldı.

Projenin gençliğin yetişmesinde ve milli değerleri öğrenilmesinde önemli bir işlev göreceğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, ‘Bu proje, gençlerimizin ülke ve dünya insanlığı için fevkalade iyi yetişmeleri noktasında önemli bir proje. Elazığ bu projenin doğru adresi ve yeridir. Elazığ değerler yönünden oldukça temayüz etmiş, öne çıkmış bir şehir. Amaç, çocuklarımızı kaliteli insanlar olarak yetiştirmektir. Özelikle ülkemizin belli alanlarda hazır ve yetişmiş eleman eksikliği var. Çocukları manevi değerlerle techiz etmezseniz, değer yüklemezseniz, ne kadar iyi yetiştirirseniz yetiştirin insanlık için zararlı hale gelebiliyorlar. Bunun tamiri, onarımı veya geri dönüşümü de çok zor olabiliyor” dedi.

Gerçekleştirilen protokol hakkında bir değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ‘2016 yılında başlatmış olduğumuz projeyi güncelleyip daha fonksiyonel hale getirerek projemizi yeniledik. Bugün bu projenin yeniden imzalanması için burada bulunuyoruz. Amacımız tüm öğrencileri milli, manevi ve ahlaki değerler doğrultusunda eğitim almalarını sağlayarak yetiştirmek. İnşallah ilimize, öğrencilerimize hayırlı uğurlu olur’ diye konuştu.

Projenin öneminden bahseden İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise "Okul cami buluşmaları dediğimiz bu projenin hedefi, okul ile camiyi buluşturmaktır. Bunun yanında öğretmen ile din görevlisini, öğrenci ile mahallesindeki camiyi, din görevlisi ile okulu, halkı tanıştırarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin gönül tellerine dokunup, gönül pencerelerinde güzellikler açmak istiyoruz" şeklinde ifade etti.

Yorumlar