Zirve Üniversitesi’nden sezonun son kupası

Eğitim zirvesinden yaşamın zirvesine sloganıyla yola çıkan Zirve Üniversitesi, sporda da zirveye tırmanmaya devam ediyor. 2013-2014 sezonunda Bölgesel Basketbol Ligi, Türkiye Basketbol 3.Ligi, Üniversitelerarası Basketbol Ligi ve Süper Lig olmak...

Google Haberlere Abone ol
Zirve Üniversitesi’nden sezonun son kupası

Eğitim zirvesinden yaşamın zirvesine sloganıyla yola çıkan Zirve Üniversitesi, sporda da zirveye tırmanmaya devam ediyor. 2013-2014 sezonunda Bölgesel Basketbol Ligi, Türkiye Basketbol 3.Ligi, Üniversitelerarası Basketbol Ligi ve Süper Lig olmak üzere dört farklı kulvarda mücadele eden Zirve Üniversitesi üstün mücadelesi ile takdir topladı.

    Sezona Erkekler Bölgesel Basketbol liginde başlayan yeşil beyazlılar burada büyük bir mücadele örneği göstererek birbirinden güçlü takımların yer aldığı Türkiye Basketbol 3. Ligi'ne çıkarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Zirve Üniversitesi, pek çok üniversite takımının yer aldığı Türkiye Üniversitelerarası Basketbol Ligi’nde (Ünilig) de önemli işlere imza atarak, Konya’daki 8’li finallere katılma hakkı elde etti. Sekizli finallerde çok zorlu rakiplerle mücadele eden Zirve Üniversitesi Ünilig 2013-2014 sezonunu en iyi dördüncü olarak tamamladı.

    Kayseri’de düzenlenen ve Türkiye’deki en iyi üniversite takımlarının yer aldığı Koçfest Süper Lig’de ter döken yeşil beyazlılar turnuvayı dördüncü bitirerek sezonu kupayla tamamladı. Basketbolcular turnuva sonrası Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa’yı makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

    Öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Adnan Kısa, “Sezon boyunca çok önemli maçlar oynayan ve Zirve Üniversitesi’nin ismini her platformda gururla temsil eden teknik heyetimize ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Amatör ruhla profesyonel bir şekilde mücadele ettiniz. Ne kadar profesyonel olsanız da amatör ruhunuz sizi her zaman geliştirmeye devam edecektir. Umuyorum ki gelecek senelerde çok daha büyük başarılar yaşatacaksınız bizlere. Biz Zirve Üniversitesi ve mütevelli heyeti olarak akademik ve sportif başarılarınızın destekçisi olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

    

    Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Başkanı Erdal Budak ise sezon boyunca çok zorlu maçlar oynadıklarını dile getirerek, sezonu kupa ile kapattıkları için mutlu olduklarını açıkladı. Ziyaretin ardından Rektör Kısa, Erdal Budak, Antrenör Osman Yağcı ve sporcular hep birlikte kupa pozu verdi. CİHAN

Yorumlar