Yıldız: Dünya şampiyonu olan liselilere gereken ilgi gösterilmedi

Dünya Liselerarası 2013 yılı futbol şampiyonu olan Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi futbol takımı, dostluk maçı yapmak üzere Güney Kore'ye gitti.

Google Haberlere Abone ol
Yıldız: Dünya şampiyonu olan liselilere gereken ilgi gösterilmedi

Dünya Liselerarası 2013 yılı futbol şampiyonu olan Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi futbol takımı, dostluk maçı yapmak üzere Güney Kore'ye gitti. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve şampiyon takımın beden eğitim öğretmeni Semih Özgü, takımın dünya şampiyonu olmasının basında gereken ilgiyi görmemesinden yakındı.

Dünya Liselerarası futbol müsabakasının 2013 yılı şampiyonu olan Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi takımı, Güney Kore ve Türkiye Cumhuriyeti arasında 1972 ve 2005 yıllarında imzalanan dostluk ve işbirliği anlaşmaları çerçevesinde dostluk maçı için Seoul'e gitti.

Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Doha aktarmalı olarak Seoul'a giden kafileye İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız başkanlık yaptı.

Havalimanında açıklama yapan Yıldız, 3-7 Mart'ta Seoul ile Daegu şehirlerinde düzenlenecek projenin iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini daha da güçlendireceğini söyledi.

Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi'nin şampiyonluğunun hak ettiği ilgiyi görmediğini dile getiren Yıldız, "Biz de kendilerine böyle bir takımımızın olduğunu ve bir de 2002 yılı dünya şampiyonasında karşılaşmış olduğumuz maçın bir anısını, aynı statda maç düzenlemiş olacağız. Böylelikle o gurur maçımızı anmış olacağız. Bu vesile ile yola çıkıyoruz." diye konuştu.

Seul Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalayacaklarını belirten Yıldız, "Bundan sonraki eğitim ve işbirliği çalışmalarımızı, spor, sanat, kültür anlamında ve karşılıklı okul ziyaretleri anlamında da bunu gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Yıldız, Seul'de 2002 yılında Türk milli takımının başında bulunan Şenol Güneş'in de maçı izlemek için günü birlik olarak Seul'e geleceğinin müjdesini verdi.

Okulun beden eğitimi öğretmeni ve genç şampiyonların çalıştırıcısı olan Semih Özü de şampiyonluklarının gereken ilgiyi görmemesinden şikayet etti.

Projenin iki ülkedeki genç sporcular açısından faydalı olacağını belirten Özü, "Bu oyuncuların hepsi Fenerbahçe U-17 ve U-19 takımlarında oynuyorlar. Bende zaten U-19 takımı antrönüyüm. 4 senedir lisede okutuyoruz. Okuldan uzaklaşmamalarını sağlıyoruz. İdarecilerimiz ve ilçe milli eğitim müdürümüz o anlamda çok destek verdiler." şeklinde konuştu.

Geçen sene liseler arası dünya şampiyonu olduklarını belirten takım kaptanı Çağrı Ağaç da "Bu sebeple bize verilen görevle Güney Kore'ye gidiyoruz. Ülkemizi orada sadece futbol olarak değil, davranışlarımızla da örnek olacağız." dedi.

Genç şampiyonlar, el sallayarak pasaport kontrol noktasına geçti. CİHAN

Yorumlar