Yeşil Yeşil: Kırkpınar'da altın kemeri yeniden Antalya'ya getirmek istiyorum

2009-2010 yılları tarihi Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, bu sene 20 - 22 Haziran tarihleri arası yapılacak olan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi'nde Antalya'ya altın kemeri yeniden getirmek istediğini bildirdi. 2014 yılında...

Google Haberlere Abone ol
Yeşil Yeşil: Kırkpınar'da altın kemeri yeniden Antalya'ya getirmek istiyorum

2009-2010 yılları tarihi Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, bu sene 20 - 22 Haziran tarihleri arası yapılacak olan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi'nde Antalya'ya altın kemeri yeniden getirmek istediğini bildirdi.

2014 yılında Antalya Kumluca, Kocaeli Gebze (Hünkar Çayırı), Balıkesir Burhaniye ve Babaeski Büyükmandıralı güreşlerinde elde ettiği derecelerle güreş severleri heyecanlandıran Yeşil Yeşil, bu seneki Edirne Sarayiçi Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde iddialı olduğunu söyledi.

20-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan er meydanı güreşlerine Antalya Karaöz'de sıkı bir şekilde hazırlandığını belirten Yeşil Yeşil, beslenmesini de kendilerine ait bir bahçede yetiştirdikleri doğal ürünlerle yaptığını kaydetti.

2 defa altın kemeri Antalya'ya getirmenin sevincini yaşadığını belirten Yeşil Yeşil, "2011 yılında Kırkpınar'da yeniden birinci olsaydım altın kemerin ebedi sahibi olacaktım. Nasip olmadı. Allah'ın takdiri böyleymiş. Allah sağlık ve sıhhat verirse üç kez üst üste Kırkpınar'da birinci gelerek altın kemeri Antalya'ya getirmek istiyorum. Umudumu hiç yitirmedim." dedi.

Antalya insanının genelde yağlı pehlivan güreşlerinin ilgisinin yüksek olduğunu belirten Yeşil Yeşil, bu ilgi ve heyacanın Gazipaşa'dan Alanya'ya, Alanya'dan Manavgat'a, Manavgat'tan Serik'e, Serik'ten Kemer'e, Kemer'den Kumluca'ya, Kumluca'dan Finike'ye, Finike'den Demre'ye, Demre'de Kaş'a, Kaş'tan Elmalı'ya Elmalı'dan Korkuteli'ne, Korkuteli'nde Döşemealtına, Döşemealtı'ndan Aksu'ya var olduğunu kaydetti.

CİHAN

Yorumlar