Yeşil sahada barış ve kardeşlik için karşılaşacaklar

- İzmir'de Suriyeli ve Türk sporculardan kurulan futbol takımı, aralık ayında Antalya'da düzenlenecek turnuvaya hazırlanıyor - Takımın antrenörü Tan: "Suriyeli oyuncularımız yaşamları tehdit altında olduğu için ülkelerini terk edip bizim misafirimiz oldular. Burada hem çalışıyorlar, hem de idman yapıyorlar. Ekim ayında başladık çalışmalara, 7 Aralık'ta turnuva var. Birinci hedefimiz, futbolu araç olarak kullanarak, iki halk en azından birliktelik ve farkındalık sağlayabilmek" - Suriyeli oyuncu Faraj: "Bu takıma geldiğim için çok mutluyum. Buradaki birlik, beraberlik ve arkadaşlık sayesinde kendimi vatanımda Suriye'de hissetim"

Google Haberlere Abone ol
Yeşil sahada barış ve kardeşlik için karşılaşacaklar

İZMİR (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırma Merkezi (IMPR Humanitarian) işbirliğinden yürütülen proje kapsamında İzmir'de Suriyeli ve Türk oyunculardan kurulan futbol takımı, aralık ayında Antalya'da düzenlenecek turnuvaya hazırlanıyor.

"Sosyal Uyum Projesi" kapsamında İzmir'de 9'u Türk, 9'u Suriyelilerden oluşan futbol takımı, 7 Aralık'ta Antalya'da başlayacak "Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik Turnuvası"nın hazırlıklarını İzmir'de sürdürdü.

Takımın antrenörü Muzaffer Tan, AA muhabirine, iki halkın birlikteliğinin artması için başlatılan projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Takımı çalıştırma teklifi geldiğinde seve seve kabul ettim. Böyle bir projede gönüllü olarak yer almak çok önemli. Aynı zamanda dersten arta kalan zamanlarımda haftada 2-3 gün hazırlık yapıyoruz." dedi.

Tan, takımdaki Suriyeli oyuncuların önemli bölümünün kendi ülkesinde amatör seviyede futbol oynadığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Suriyeli oyuncularımız yaşamları tehdit altında olduğu için ülkelerini terk edip bizim misafirimiz oldular. Burada hem çalışıyorlar, hem de idman yapıyorlar. Ekim ayında başladık çalışmalara, 7 Aralık'ta turnuva var. Birinci hedefimiz, futbolu araç olarak kullanarak, iki halk en azından birliktelik ve farkındalık sağlayabilmek. Takım içindeki ilişkilerde bu şekilde gelişti. Diğer amacımız ise bir turnuvaya gidiyoruz. İlk anda Antalya'da çeyrek finali geçmek ve Bursa'daki yarı final maçlarına katılmak. Başarı bekliyoruz, İzmir'i temsil etmek istiyoruz."

Takımın Türk oyucularından 20 yaşındaki Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Yügeroğlu da projeyi anlamlı bulduğunu, Suriyeli arkadaşlarıyla aynı takımda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Antalya'daki turnuvada ilk sekize girmek istediklerini dile getiren Yügeroğlu, "Bu proje bize birlik ve beraberlik kattı, en önemlisi de bu. Birlikte idman yapıyoruz, futbol oynuyoruz ancak bizim başarı ikinci planda birlik, beraberlik daha önemli." ifadesini kullandı.

- "İdolüm Xavi ve İniesta"

Takımın Suriyeli oyucusu Muhammet Faraj ise ülkesinde uzun yıllar futbol oynadığını, profesyonel olmak için çaba harcadığını ancak bunun mümkün olmadığını aktardı.

Faraj, iç savaşın başlamasıyla ülkesini terk etmek zorunda kaldığını ve İzmir'e yerleştiğinin altını çizerek, "Bu takıma geldiğim için çok mutluyum. Buradaki birlik, beraberlik ve arkadaşlık sayesinde kendimi vatanımda Suriye'de hissetim. Suriye'de de futbol oynuyorduk ancak nasip olmadı, hayalimi burada gerçekleştirmek istiyorum. Burada inşallah devam ederim. Orta sahada oynuyorum bu yüzden idolüm İniesta ve Xavi." dedi.



Yorumlar