"Yeniden tarih yazacağız"

Bursaspor'la bugün 3 yıllık sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam, 2,5 yıl sonra yeniden yeşil beyazlı takıma dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi, "Yeniden tarih yazacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
"Yeniden tarih yazacağız"
Bursaspor'a 2010 yılında şampiyonluk yaşatan Ertuğrul Sağlam için Özlüce Tesisleri'nde taraftarların da katılımıyla imza töreni düzenlendi. Ertuğrul Sağlam, saat 13.30'da Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman ile birlikte İstanbul'dan helikopterle tesislere indi. Bine yakın taraftarın coşkulu tezahüratları ile karşılanan Sağlam, yoğun ilgi nedeniyle güçlükle tesislere girebildi.
Ertuğrul Sağlam'a sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, "Söyleyin kimde var böyle bir adam, adam gibi adam Ertuğrul Sağlam", "Yuvana hoş geldin hocam", "Şampiyon" diye tezahürat yaptı. 120 kişilik salona yaklaşık 300 taraftar girerek imza törenini takip etti. Bir çok taraftar ise dışarıda kaldı. NEREDE KALMIŞTIK
İmza töreninde yeni sezonda Ertuğrul Sağlam’ın yardımcılığını yapacak olan Ömer Erdoğan'a da "Hoş geldin" tezahüratı yapıldı. İmza töreninin yapıldığı salonda toplantı masasının önüne, "Nerede kalmıştık" yazısı dikkati çekti. 
Arkada ise 2009-2010 yılında elde edilen şampiyonluğun fotoğraflarının üzerine, "Eski ruh, yeni heyecan. Bu fotoğraf yeniden canlanacak, evine hoş geldin Ertuğrul Sağlam" yazısı olduğu gözlendi. Bu arada taraftarların sık sık, "Pablo Martin Batalla" tezahürat yaptıkları dikkat çekti.
Başkan Recep Bölükbaşı'nın katıldığı törende Ertuğrul Sağlam, alkışlar arasında sözleşmeyi imzaladıktan sonra şunları söyledi:
"Biz inşallah yeniden bir tarih yazacağız. Bu tarihin parçası olmak isteyen herkesi de yarımızda görmek istiyoruz. Sayın Valimiz, Sayın Belediye başkanımız, kent büyüklerimiz, yerel medyamız ve tabi ki büyük Bursaspor taraftarını aynı amaca beraber yürürken yanımızda görmek istiyoruz. Şu an ilk defa bu tesise geldiğim kadar heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Hatta daha da heyecanlıyım. O gün ben masanın bu tarafında oturuyordum, sağımda rahmetli başkanımız, onun yanında da yeni başkanımız Recep Bölükbaşı oturuyordu. Rahmetli başkanımızı da rahmetle anmış olalım. Çok net hatırlıyorum. O günkü konuşmamda 3,5 yıl içinde birbirimize kenetlenirsek şampiyonluğa oynayabiliriz demiştimk. Belki o gün o sözlere sadece burada bulunanlar inanmıştı. Fakat o gün söylediklerimizi hayal olarak değerlendirenler bugün bizim söyleyeceklerimizi daha fazla ciddiye alacaklardır. 2,5 yıl önce, yeniden gelmek için gidiyorum dediğimde, bir gün Bursa'ya döndüğümde bu kadar yoğun duygular hissedeceğimi tahmin etmiştim. Bursa'dan hiç kopmamıştık. Taraftarlarımızın ilgisini görünce Bursa'nın da bizden uzaklaşmamış olduğunu gördüm. Bursaspor'la ilişkimiz teknik direktör kulüp ilişkisinin çok ötesinde. Bu takımla kurduğumuz gönül bağı çok sağlam ve dimdik ayakta duruyor. Geçmişte neleri iyi yaptığımız, neleri daha iyi yapmamız gerektiğini de uzun uçun düşüme fırsatımız oldu. Şimdi de yapmamamız için hiçbir neden yok. Eğer biz aynı sinerjiyi oluşturursak dün yaptığımızı yine yaparız. Ama işimiz hatta öncesinden daha zor. Ama gücümüzü inancımızdan alırsak başarırız. Heyecanımız da motivasyonumuz da eskisinden daha üst seviyede. Camiamıza yakışır bir takım oluşturacağız."  "TİMSAH ARENA'YA YAKIŞIR KADRO KURMAMIZ LAZIM"
Ertuğrul Sağlam, bu sene çok da farklı heyecanları olduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Timsah Arena'yı Ağustos ayında tamamlatacağını hatırlatırken şunları söyledi:
"Timsah Arena'nın temel atma töreninde de bulunmuştum. Hatta rahmetli başkanımız rahatsızdı, benim yerime sen konuşur musun, dedi. Temelini attığımız stadımızın çimlerine ayak basmak da nasip olacak çok şükür. Stadımız çok güzel oluyor. Ünü ülke sınırlarının dışına çıktı. Fakat o statta öncelikle, sizlere yakışır, o stada yakışır bir takım oluşturmak zorundayız. O zaman tribünlerin dolu ve coşkulu taraftarlarla güzel olacağı bilinciyle hazırlıklarımızı yapıyoruz. Timsah Arena'ya rakiplerimiz geldiği zaman, Bu stattan çıkmak çok zor algısını da oluşturacağız. Yeniden bir tarih yazmak için bunun parçası olmayı isteyenleri yanımızda görmekt istiyoruz." 
BÖLÜKBAŞI: "KIRMADI, SEVE SEVE GELİRİM, DEDİ"
Başkan Recep Bölükbaşı ise bütün ibrelerin 2008-2009 yılını işaret ettiğini belirtti, şunları söyledi:
"Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı döneminde hocamızı getirmiştik. O dönemden sonra Bursa'da bir devrim başladı. 48 sene sonra Bursa'ya bir şampiyonluk getirdik. Tertemiz bir şampiyon kazandıran başta başkanımız ve Ertuğrul Hocamızla bu başarıyı yakaladık ve 3, 4, 5. olarak hep Avrupa kupalarına gittik. Şu an iyi bir şey yaptığımızı düşünüyoruz. Biraz sabırlı olursak, bizi şampiyonluk da kesmez, kupalarda kesmez, iyi futbol da kesmez. Biz Avrupa'da başarı için yola çıktık. Ertuğrul hocamız davet ettik, kırmadı, seve seve gelirim, dedi. 15 gündür birlikteyiz. 'Tatil yapacak mısın?' dedim, 'hayır çok heyecanlıyım, tatil yapmayacağım' dedi. Büyük Bursaspor'u oluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki sezon yeni stadımızda oynayacağız. O stadı 45 bin kişi doldurmamız lazım."
Ertuğrul Sağlam'la ilk etapta 3 yıllık sözleşme yapacaklarını belirten Başkan Bölükbaşı, "Ben kendisine ve ekibine çok güveniyorum. Biz başarıların üzerine koymak istiyoruz. Eski ruh, yeni heyecanla bu fotoğrafı tekrar canlandıracağız" dedi. 
"BATALLA'YI SİLİN" TEPKİSİ
Başkan Bölükbaşı, konuşmasının "Batalla" tezahüratları ile kesilmesi üzerine, "Batalla 32 yaşında. O devriniz tamamladı. Batalla gelmek istemiyor. Gelse bile maliyeti çok yüksek. Bırakın silin Batallla'yı, daha ne Batalla'lar çıkar. Geçen yıl bir Bakambu çıkardık, Emre Taşdemir çıkardık, Volkan çıkardık, bunlar sahip çıkın. Gelmek isterse alırız, oynatırız, pamuklar içinde tutarız" diye konuştu.

Yorumlar