Yeni Hüseyin Akbaşlar bu liseden çıkacak

- Güreşte dünya şampiyonu merhum Hüseyin Akbaş'ın memleketi Tokat'ın Turhal ilçesindeki Ali Şevki Erek Spor Lisesinde öğrencilere, milli eğitim müfredatı dışında güreş eğitimi de verilecek - Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Cinkılıç: -"Lisemiz, yeni Hüseyin Akbaşlar, yeni şampiyonlar yetişmesine olanak sağlayacak"

Google Haberlere Abone ol
Yeni Hüseyin Akbaşlar bu liseden çıkacak

TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Dünya şampiyonu güreşçi merhum Hüseyin Akbaş'ın memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde bulunan ve gelecek eğitim öğretim yılında "Güreş Lisesi Projesi"nin uygulanacağı Ali Şevki Erek Spor Lisesinde öğrenciler, derslerinin yanı sıra güreş eğitimi de alacak.

Türkiye Güreş Federasyonu, Ali Şevki Erek Spor Lisesini "Güreş Lisesi Projesi" kapsamına aldı. Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren yatılı ve gündüz eğitim uygulanacak lisede öğrencilere, milli eğitim müfredatının dışında güreş eğitimi de verilecek.

Yaz döneminde yapılacak yetenek sınavının ardından ilk yıl 25 öğrenci gündüz, 25 öğrenci de yatılı eğitim görecek. 30 dönüm üzerine kurulu Ali Şevki Erek Spor Lisesi'nde futbol, basketbol ve voleybol sahası bulunuyor. 150 kişi kapasiteli pansiyonu bulunan 300 öğrenci kapasiteli okulun spor salonunun tadilatı, yaz döneminde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.


- Cinkılıç: "Antrenörlerimiz tarafından öğrencilere güreş eğitimi verilecek"


Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Cinkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok alanın yanı sıra spor konusunda da gelişme yaşandığını söyledi.

Federasyon olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını belirten Cinkılıç, "Yaptığımız çalışmalar sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Daha branşlaşmış okulların açılması, güreş ve diğer alanlarla ilgili çalışma yapılması kararlaştırıldı." dedi.

Federasyonlarına birçok yerden projenin hayata geçmesi için arsalar verileceğinin belirtildiğini anlatan Serdar Cinkılıç, şöyle konuştu:

"Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın (YİBO) öğrencileri son dönemde azaldı. Tokat'ta hazır bir yerin olduğunu bildiğimiz için federasyon başkanımız Musa Aydın'ı davet ettik. Ali Şevki Erek Anadolu Lisesi'ne ziyarette bulunduk. Lojmanı, pansiyonu ve konferans salonunun olduğu lise, tam bir eğitim çalışması sahası olduğu için çok memnun kaldı. Altyapısı çok uygun olduğu için ilk güreş lisesini burada yapacağız. Spor lisesi ile ilgili federasyonda bir ekip kurduk. YİBO'ların ortaokullar kısmında Tokat'ın Almus ilçesinde 72 öğrencinin katıldığı seçmeler yapıldı."

Açılacak lisede öğrencilere derslerin haricinde güreş eğitimi de verileceğine dikkati çeken Cinkılıç, "Federasyonumuzun sağlayacağı antrenörlerimiz tarafından öğrencilere güreş eğitimi verilecek. Lisemiz, yeni Hüseyin Akbaşlar, yeni şampiyonlar yetişmesine olanak sağlayacak. Kendiliğinden değil, çalışa çalışa başarılı olacak sporcu grupları yetiştirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Cinkılıç, lisede 2016-2017 eğitim öğretim yılında uygulamanın başlaması için çalıştıklarını dile getirerek, YİBO'lardaki gibi seçme yapacaklarını, şu anda lise çağında yetişmiş birçok sporcuları bulunduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar