Yat yarışları: MIYC Kış Trofesi

- Marmaris'te başlayan son ayak mücadelesinde 20 yat yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Yat yarışları: MIYC Kış Trofesi
MUĞLA (AA) - Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) Kış Trofesi Yat Yarışları'nın altıncı ve son ayak mücadelesi başladı.
Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışların son ayağında, 20 yat yer alıyor. Hakem komitesinin yarış parkurunu belirleyen dubaları yerleştirmesinin ardından yatlar, Netsel Marina'dan körfeze açıldı. Yarışçılar, ilk olarak antrenman turları attı.
Yarışın son ayağında avantaj sağlamak ve son gün rahat bir yarış çıkarmak için mücadele veren yatlar, körfezde renkli görüntüler oluşturdu. Kıyıdaki vatandaşlar yelkenlileri ilgiyle izledi ve fotoğraf çekti.
Yat Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Halit Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk gün rüzgarın yarış için uygun olduğunu belirtti. Keskin, "Yarış sonucu tam olarak olmasa da sıralamalar belli olduğu için katılım bu ayakta biraz az oldu. Yarın kapanış töreni ile bu yılki kış trofemizi bitirmiş olacağız." dedi.
Birinci günün ardından sınıflarına göre ilk üç sırayı alan tekneler şunlar:

IRC 1 1- Victory - Targan Hazarhun 2- Goblin 3 - Aydın Yurdum 3- Strekoza - Mikhail Mischenko
IRC 2 1- Palmarina Sailing İzmir Yelken - Kaan Özgönenc 2- Ladies First-Cordelio S.Scholl - Canan Aydemir 3- Hayta - Zafer Öznur
IRC 3 1- Volitan - Atakan Akyazı 2- MNG Kargo-Alto - Mustafa Serdar Öner 3- İskorpit-Netsel Sailing Team - Bülent Çelik
IRC - 4 1- Mirabella - Anker - Nadide Çakıcı 2- M2 - Murat Demir 3- ERGO-Blue Bird 2 - Mehmet Özdaş

Yorumlar