Yaş Araştırması; Fenerbahçe, ihtiyar delikanlı

Sezonun ilk yarısında forma şansı bulan oyuncular üzerinden yapılan araştırmaya göre ligin en yaşlı takımı 29.

Google Haberlere Abone ol
Yaş Araştırması; Fenerbahçe, ihtiyar delikanlı

Sezonun ilk yarısında forma şansı bulan oyuncular üzerinden yapılan araştırmaya göre ligin en yaşlı takımı 29.52'lik ortalamasıyla Fenerbahçe. İkinci sırada ise ilk yarıyı da ikinci basamakta bitiren Galatasaray 28.88'lik ortalamasıyla yer alıyor.

Ligin en genç takımı, ilk yarıyı 17. sırada tamamlayan 25.52 yaş ortalamasına sahip Kayserispor. Ligin en yaşlı oyuncu Medical Park Antalyasporlu Deniz Barış, en genci ise Bursasporlu Enes Ünal. 35 yaş üzerinde 14, 20 yaş altında ise 16 oyuncu var.

Futbol Federasyonu Basın Departmanı tarafından hazırlanan ve TamSaha Dergisi'nden Mazlum Uluç'un hazırladığı dosyada ilginç rakamlar ortaya çıkıyor. Didier Drogba 11 Mart 1978 tevellüt tarihiyle ligimizin en yaşlı dördüncü oyuncusu olmasına rağmen ilk yarıdaki 17 maçta da yer aldı ve 1404 dakika sahada kalırken 7 gol attı. 14 kişilik 35 yaş üzeri listede 1000 dakikanın üzerine çıkabilen diğer oyuncular Akhisar BGS'den Emrah Eren ve Oğuz Dağlaroğlu oldu.

TamSaha'da yayımlanan yaş araştırması röporunun detayları şöyle:

Ligin ilk yarısında 20 yaş altında sadece 16 oyuncu forma giyebildi. Yarıştığımızı söylediğimiz Avrupa'nın önde gelen liglerine 20 yaş altında pek çok oyuncu "dünya yıldızı" mertebesine yükselirken bizim bu listeye sadece 16 oyuncu sokabilmemiz ayrıca sorgulanması gereken bir husus. Bu oyuncuların aldıkları sürelerin kısalığı ise tabloyu daha da karanlık hâle getiriyor.

Bütün spor branşlarında yaşla performans arasındaki ilişki merak edilir. Genel kabul gören düşünce gençlerin daha güçlü, daha fazla kondisyon sahibi olduğu yönündedir... Özellikle futbolda uzun yıllar boyunca oyuncuların 30 yaşına geldiğinde aktif spor hayatlarına son vermesi de bu görüşe haklılık kazandırır. Ancak son dönemde bu görüşü değiştirecek çok sayıda örnek yaşanıyor. 1965'te 50 yaşını 5 ay aşmışken futbola nokta koyan Sir Stanley Matthews'u kanara koyarsak, futbolculuk yaşının yoğun bir biçimde uzaması son 20 yıla dayanıyor. Akla gelen en çarpıcı örnek ise Milan'ın efsanevi oyuncusu Paolo Maldini'nin 41 yaşına kadar en üst düzeyde futbol oynaması. Keza son 9 yılı Valencia'da olmak üzere 41 yaşına kadar top peşinde koşan bir başka İtalyan Amedeo Carboni, Deportivo formasıyla aklımıza kazınan ve 41. yaşını yeşil sahalarda kutlayan Brezilyalı Donato da unutulmazlar arasında. Günümüzde ise Manchester United efsanesi Ryan Giggs 41 yaşında hâlâ döktürmeye devam ediyor. Sadece 40 yaşın üzerindekilerin bir kısmını hatırlattığımız bu örneklerin 35 yaş üstü pek çok ünlü versiyonunu da sıralamak mümkün. Tüm bu örnekler bize futbol yaşının uzadığını, hatta yaş ilerledikçe olgunlukla birlikte verimliliğin de arttığını gösteriyor.

Bu girizgâhı yapmamızın nedeni ise sözü Spor Toto Süper Lig'deki oyuncular ve takımlara getirmek. Çünkü burada da ilginç bir tabloyla karşı karşıyayız. Sezonun ilk yarısında forma giyen oyuncular üzerinden yaptığımız değerlendirmede ligin en yaşlı takımı konumundaki Fenerbahçe, aynı zamanda sezonun ilk yarısında en yüksek performansı da gösteren takım. Takımların yaş ortalamalarına bakıldığında 25.52'lik ortalamayla en genç takım konumundaki Kayserispor ilk yarı sıralamasında 17. basamakta bulunurken, 29.52'lik yaş ortalamasına sahip Fenerbahçe, en yakın takipçisi Galatasaray'ın 8 puan önünde ilk yarıyı lider tamamlamayı başardı. Yaş listesinin ikinci basamağında ise 28.88'lik ortalamasıyla ilk yarıyı ikinci sırada bitiren Galatasaray yer alıyor.
Elbette bu liste bizi "Yaşlı takım başarılı olur" gibi bir sonuca götürmüyor. Çünkü ilk yarının sonunda dibe demirleyen Kayseri Erciyesspor da yaş sıralamasında 28.72'lik ortalamasıyla dördüncü sırada bulunuyor ve "yaşlı takım başarılı olur" tezini daha en baştan geçersiz hale getiriyor. Keza ilk yarıyı dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş'ın yaş listesinde 27.11'lik ortalamayla 15. sırada yer alması da aynı kapıya çıkıyor.
Ancak tüm bunlar yine de en genç takım konumumdaki Kayserispor'dan takım ortalaması olarak neredeyse 4.5 yaş ileride bulunan Fenerbahçe'nin ilk yarının sonunda açık ara liderlik koltuğunda oturmasını çarpıcı bir veri olmaktan çıkarmıyor.

Şimdi Fenerbahçe'nin durumuna biraz daha yakından bakalım. Sarı-lacivertli takımda 35 yaş üzeri herhangi bir oyuncu bulunmuyor. 20 yaş altındakiler listesine ise sadece Salih Uçan girebiliyor. Ancak Dirk Kuyt, Emre Belözoğlu, Joseph Yobo'nun 34, Volkan Demirel, Bruno Alves ve Selçuk Şahin'in 33, Egemen Korkmaz ve Pierre Webo'nun 32, Cristian Baroni, Raul Meireles ve Mehmet Topuz'un 31, Bekir İrtegün, Samuel Holmen ve Michal Kadlec'in de 30 yaşında olmaları, sarı-lacivertlileri "yaşlı" ya da daha doğru bir tâbirle "olgun" bir takım hüviyetine soktu.

28.88'lik yaş ortalamasıyla ligin en yaşlı ikinci takımı konumundaki Galatasaray'ın en yaşlı oyuncusu 36 yaşındaki Fildişi Sahilli Didier Drogba, en genç oyuncusu ise 20 yaşındaki Portekizli Bruma. Sarı-kırmızılı takımda 30 yaş ve üzerindeki Felipe Melo, Emmanuel Eboue, Wesley Sneijder, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Gökhan Zan, Umut Bulut, Albert Riera, Engin Baytar, Hamit Altıntop gibi oyuncular takımın yaş ortalamasını yükseltti.

İlk yarıyı 9. sırada tamamlayan Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, yaş sıralamasında 28.80'lik ortalamasıyla üçüncü basamakta bulunuyor. Akhisar ekibinin en yaşlı oyuncusu 36'lık kaptan Emrah Eren, en genci ise ilk yarıda sadece 7 dakika oynama fırsatı bulan 23 yaşındaki Alessandro Federico Karl-Heinz Riedle. Kadrosunu Süper Lig'in tecrübeli oyuncularından oluşturan Akhisar BGS'nin yaş ortalamasını 30 yaş üzerindeki İbrahima Sonko, Bilal Kısa, Oğuz Dağlaroğlu, Çağdaş Atan, Sertan Vardar, Ahmet Cebe, Emin Aladağ, Serkan Yalçın yukarıya çekti.

Sezonun ilk yarısını son basamakta bitiren Kayseri Erciyesspor, 28.72'lik takım yaşı ortalamasıyla dördüncü basamakta yer alıyor. Takımın en yaşlısı 36 yaşındaki Ekrem Ekşioğlu, en genci ise 22 yaşındaki Emre Öztürk. Cem Can, Bojan Jorgaceviç, Abdou Kader Mangane, Erhan Güven, Serkan Atak, Sinan Kaloğlu ve Turgay Bahadır da takımın 30 yaş üzerindeki diğer oyuncuları.

Medical Park Antalyaspor, 28.69'luk yaş ortalamasıyla listenin beşinci sırasını işgal ediyor.İlk yarıyı 14. sırada tamamlayan takımın en yaşlısı 37'lik Deniz Barış, en gençleri ise 21'lik Emre Torun ve Ömer Arslan. Tıpkı Akhisar Belediyespor gibi ligin tecrübeli isimlerini kadrosunda toplayan MP Antalyaspor'un 30 yaş üzeri oyuncuları ise Tita, Serkan Balcı, Lamine Diarra, Hakan Arıkan, Gökçek Vederson, Uğur İnceman, Koray Arslan, Milan Baros ve Saso Fornezzi.

İlk yarıyı 12. sırada bitiren Gaziantepspor, 28.52'lik yaş ortalamasıyla altıncı basamakta. Takımın en yaşlı oyuncusu, ilk yarıda sadece 44 dakika oynama fırsatı bulan 36 yaşındaki keleci Özden Öngün, en genci ise 21 yaşındaki Taşkın Çalış. Takımda forma giyen 30 yaş üzeri diğer oyuncular ise Şenol Can, Marius Stankevicius, Zydrunas Karcemarskas, Ekrem Dağ, Serdar Kulbilge, İbrahim Akın ve Uğur Kavuk.

Yaş listesinin yedinci sırasında, ilk yarıyı 16. basamakta tamamlayan SB Elazığspor var. Bordo-beyazlı ekibin en yaşlısı 37'lik kaleci Vanja Ivesa, en gençleri de 23 yaşındaki Serdar Gürler, Alper Kalemci ve Noyan Öz. Takımda ilk yarı boyunca 30 yaş üzerinde Ahmet Görkem Görk, Vitolo, Adem Alkaşi, Mehmet Nas, Hakan Söyler ve Youssouf Hadji forma giydi.

Sezonun ilk yarısında üçüncü basamakta bulunan Kasımpaşa, 28.12'lik takım yaşı ortalamasıyla listemizin sekizincisi. Takımın en yaşlısı 36 yaşındaki yedek kaleci İlker Avcıbay, en genci de 19 yaşındaki Kubilay Aktaş. Jan Andreas Isaksson, Yalçın Ayhan, Sanharib Malki, Kerem Şeras, Elyasa Süme, Sancak Kaplan, İlhan Eker ve Volkan Yaman 30'un üzerindeki yaşlarıyla ortalamayı yükselten oyuncular.

İlk yarıyı beşinci bitiren Sivasspor, 27.95'lik takım yaşı ortalamasıyla listemizin dokuzuncu sırasında oturuyor. Takımın en yaşlı ismi 33 yaşındaki Abdurrahman Dereli, en genci ise 21 yaşındaki İbrahim Sürgülü. Takımın yaş ortalamasını ise daha çok 30'un üzerindeki yabancılar Cicinho, Mehdi Taouil, John Utaka, Rafik Djebbour ve Jakub Navratil yükseltti. Abdurrahman dışında 30 üzeri yerli oyuncular ise Adem Koçak ve Eren Aydın.
27.73 takım yaşı ortalaması ile listemizin onuncu sırasında bulunan Torku Konyaspor, ilk yarıyı 13. basamakta tamamladı. Takımın en yaşlısı 36 yaşındaki Erdinç Yavuz, en genci 20 yaşındaki Abdülkerim Bardakçı. Torku Konyaspor'un 30 yaş üzeri diğer oyuncuları Charles İtandje, Ali Çamdalı, Ali Turan, Theofanis Gekas, Hasan Kabze ve Gunnar Thorvaldsson.

İlk yarıyı 8. sırada bitiren Kardemir Karabükspor 27.42'lik takım yaşı ortalamasıyla listenin on birincisi. İlk yarıda forma şansı bulan oyuncuların en yaşlısı, son haftalarda kadro dışı bırakılan 34 yaşındaki Lomana Lualua, en genci 19 yaşındaki Beykan Şimşek. İlk yarıda takımın yaş ortalamasını yükselten diğer oyuncuları ise 30 yaş üzerindeki Larrys Mabiala, Boy Waterman, Sebastien Puygrenier, Gökhan Ünal ve Morten Pedersen oldu.
Bursaspor 27.40'lık takım yaşı ortalamasıyla bu klasmanda on ikinci sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısını 10. basamakta bitiren yeşil-beyazlı takımın en yaşlı oyuncusu 34 yaşındaki Fransız kaleci Sebastien Frey, en genci 17 yaşındaki Enes Ünal. Renato Civelli, Fernando Belluschi, İbrahim Öztürk, Tuncay Şanlı ve sözleşmesi feshedilen Pablo Batalla takımın ortalamasını yükselten 30 yaş üzeri diğer oyunculardı.

Eskişehirspor 27.21'lik takım yaşı ortalaması ile on üçüncü sırada bulunuyor. Sezonun ilk yarısını 6. sırada bitiren kırmızı-siyahlıların en yaşlı oyuncusu 35 yaşındaki Rodrigo Tello, en gençleri ise 20 yaşındaki Erkut Şentürk ve Hasan Hüseyin Acar. Takımda ayrıca Diomansy Kamara, Erman Kılıç, Hürriyet Güçer, Necati Ateş ve Servet Çetin de 30'un üzerindeki yaşlarıyla ortalamayı yükseltti.

Listemizin on üçüncü basamağında 27.20'lik takım yaşı ortalamasıyla yer alan Trabzonspor, ilk yarıyı yedinci sırada tamamladı. Takımın en yaşlı oyuncuları 34'lük Didier Zokora ve Florian Malouda, en genci ise 22'lik Yusuf Erdoğan. Malouda ve Zokora dışında Jose Bosingwa, Marc Janko ve Alanzinho'nun 30 yaş üzerinde bulunması, Trabzonspor'un yaş ortalamasını yabancıların yükselttiğini ortaya koyuyor.

İlk yarının dördüncüsü Beşiktaş, yaş sıralamasında ise 27.11'le on dördüncü basamakta yer alıyor. Siyah-beyazlıların en yaşlısı 35 yaşındaki Julien Escude, en genci de 19 yaşındaki Muhammed Demirci. Tolga Zengin, Tomas Sivok, Atiba Hutchinson, Filip Holosko ve Uğur Boral 30'un üzerindeki yaşlarıyla takımın ortalamasını yukarıya çekti.

Yaş ortalaması 27'nin altında olan üç takım ise Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Kayserispor. İlk yarıyı 15. sırada bitiren Çaykur Rizespor, 26.27'lik yaş ortalamasıyla ligin en genç üçüncü takımı. Takım içinde 34'lük Florin Cernat en yaşlı, 18'lik Ozan Papaker de en genç oyuncu unvanlarını taşıyor. Ludovic Sylvestre, Mariusz Pawalek ve Hurşut Meriç ise Cernat'la birlikte 30 yaş sınırını geçen dört oyuncu arasında yer aldı.

Ligin genç ikinci takımı 25.88'lik ortalamasıyla Gençlerbirliği. İlk yarıyı 11. sırada bitiren kırmızı-siyahlı takımın en yaşlı oyuncu 33 yaşındaki Sedat Bayrak, en genci ise 19 yaşındaki Atabey Çiçek. Sedat Bayrak'la birlikte 30 yaşını geçen ikinci oyuncu ise Jacques Gosso. Buna karşılık takımda 1990 ve daha sonrasında doğan 7 oyuncunun bulunması, ortalamayı aşağıya indiriyor.

Ligin en genç takımı ise 25.52'lik ortalamasıyla Kayserispor. Bu gençliğine karşılık ligin ilk yarısını 17. sırada bitiren Kayserispor'un en yaşlısı 34 yaşındaki Mert Nobre, en gençleri 20 yaşındaki Okay Yokuşlu ile Sinan Bakış. Nobre'nin yanı sıra Zurab Khizanishvili ve Cleyton Kayserispor'un 30'un üzerindeki diğer oyuncuları. Ancak sarı-kırmızılı takımdaki 1990 ve daha sonrasında doğan tam 11 oyuncunun bulunması onları ligin en genç takımı yapmaya yetiyor.

YAŞ 35, YOLUN YARISI MI?

Biz bu araştırmayı hazırlarken, medyada başka bir araştırma yayınlandı. Artık "Yaş 35 yolun yarısı değil" konulu habere göre insan ömrü uzamış, yolun yarısı 47'ye ulaşmış... Ancak bu uzama bugün doğanlar için geçerli. Yani bizim için hâlâ 35 yaş sınırı güncelliğini koruyor. Futbolcular için ise 35 yaş artık yolun sonu gibi görülüyor. Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısına göz attığımızda 35 yaşın üzerinde 14 oyuncuyla karşılaşıyoruz. Ligin en yaşlı oyuncusu ise Medical Park Antalyaspor'un stoperi Deniz Barış. 2 Temmuz 1977 doğumlu Deniz, bu sezon yaşının da etkisiyle olsa gerek takımının banko ismi olamadı. Tecrübeli stoperi son bölümü sağ bekte olmak üzere 9 maçta 581 dakika izleme fırsatı bulduk.

35 yaş üstü oyuncular listesinde ikinci sırada SB Elazığspor'un Hırvat kalecisi Vanja Ivesa var. Birinciliği 19 gün farkla Deniz Barış'a kaptıran 21 Temmuz 1977 doğumlu Ivesa da eski formundan uzak. Bu sezon sadece 6 maçta 539 dakika görev yapan Ivesa, kaledeki yerini de Zülküf Özer'e kaptırmış durumda.

Listenin üçüncüsü Kayseri Erciyesspor'un 16.01.1978 doğumlu sol beki Ekrem Ekşioğlu. Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da izlediğimiz Ekrem bu sezon 13 maçta 1022 dakika Kayseri Erciyesspor formasını giydi ve 14 oyuncu arasında en fazla oynayan üçüncü isim oldu.

Didier Drogba 11 Mart 1978 tevellüt tarihi ile ligimizin en yaşlı dördüncü oyuncusu. İlk yarıdaki 17 maçta da yer alan ve Burak Yılmaz'la birlikte 1404 dakika sahada kalarak sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen oyuncu olan Drogba, 14 kişilik yaşlılar listesinin de en yüksek performanslı ismi. Drogba'nın 17 maçta 7 gol attığını da bu bilgilere ekleyelim.

14 kişilik listede 1000 dakikanın üzerine çıkabilen diğer oyuncular ise Akhisar Belediye ve Gençlik Sporlu Emrah Eren ile Oğuz Dağlaroğlu. 13 Kasım 1978 doğumlu Emrah Eren 14 maçta 1260, 18 Ağustos 1979 doğumlu Oğuz Dağlaroğlu ise 13 maçta 1170 dakika oynamayı başardı. 17 Ağustos 1978 doğumlu Beşiktaşlı Julien Escude de 978 dakika ile 1000 dakika sınırına oldukça yaklaştı. Buna karşılık Kasımpaşalı İlker Avcıbay, Gaziantepsporlu Uğur Kavuk, Eskişehirsporlu Rodrigo Tello ve Gaziantepsporlu Özden Öngün'ün ilk yarıda oynadıkları süre 200 dakikanın bile altında kaldı.

20'NİN ALTI "YOK HÜKMÜNDE"

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 20 yaş altında sadece 16 oyuncu forma giyebildi. Yarıştığımızı söylediğimiz Avrupa'nın önde gelen liglerine 20 yaş altında pek çok oyuncu "dünya yıldızı" mertebesine yükselirken bizim bu listeye sadece 16 oyuncu sokabilmemiz ayrıca sorgulanması gereken bir husus. Bu oyuncuların aldıkları sürelerin kısalığı ise tabloyu daha da karanlık bir hâle getiriyor.

Ligimizin en genç oyuncusu, aynı zamanda bu sezon Galatasaray'a attığı golle "lig tarihinin gol atan en genç oyuncusu" unvanını da eline geçiren 10 Mayıs 1997 doğumlu Bursasporlu Enes Ünal. Ancak Enes'in oynayabildiği süre 146 dakikayla sınırlı.

20 yaş altı oyuncular arasında takımının bankosu olmayı başarabilen tek isim bulunuyor; Gençlerbirliği'nden Ahmet Yılmaz Çalık. 26 Şubat 1994 doğumlu genç stoper, ilk yarıda 13 maçta 1170 dakika oynama fırsatı buldu ve iki de gol atmayı başardı.

Ahmet Yılmaz Çalık'ın ardından ilk yarıda en fazla oynama fırsatı bulan ikinci oyuncu Galatasaray formasıyla 7 maçta 399 dakika sahada kalabilen 24 Ekim 1994 doğumlu Portekizli Bruma. Bruma'yı Kayserispor'un 9 Mart 994 doğumlu orta saha oyuncu Okay Yokuşlu 10 maçta 340 dakikayla izliyor.

100 dakikanın üzerine çıkabilen diğer 20 yaş altı oyuncular ise Eskişehirsporlu Erkut Şentürk (157), Beşiktaşlı Muhammed Demirci (143) ve Fenerbahçeli Salih Uçan (121).

Bir oyuncunun ilk yarı boyunca bütün maçlarda sürekli oyunda kaldığı düşünüldüğünde oynaması gereken dakikaların toplamı 1530. Bu varsayımı 16 genç oyuncuya uyguladığımızda karşımıza çıkması gereken dakika toplamı 24.480. Gelin görün ki 16 oyuncunun sahada kaldığı dakikaların toplamı sadece 2760. Ahmet Yılmaz Çalık'ı bu listenin dışında tuttuğumuzda diğer 15 oyuncunun aldığı dakikaların toplamı 1590 ediyor. Yani 15 oyuncunun tümü, ilk yarı boyunca tüm maçlarda oynayan bir tek oyuncuyu sadece 60 dakikayla geçebiliyor. Galiba bu tablo ülkemizin sahip olduğu genç insan potansiyeli oranında oyuncu yetiştirememe problemine de biraz ışık tutuyor.

TAKIMLARIN YAŞ ORTALAMASI

Konumu Takım Yaş En Yaşlı En Genç
1 Fenerbahçe 29.52 Dirk Kuyt, Emre Belözoğlu, Joseph Yobo (34) Salih Uçan (20)
2 Galatasaray 28.88 Didier Drogba (36) Bruma (20)
9 Akhisar Belediyespor 28.80 Emrah Eren (36) Alessandro Riedle (23)
18 Kayseri Erciyesspor 28.72 Ekrem Ekşioğlu (36) Emre Öztürk (22)
14 Medical Park Antalyaspor 28.69 Deniz Barış (37) Ömer Arslan, Emre Torun (21)
12 Gaziantepspor 28.52 Özden Öngün (36) Taşkın Çalış (21)
16 Elazığspor 28.30 Vanja Ivesa (37) Serdar Gürler, Alper Kalemci, Noyan Öz (23)
3 Kasımpaşa 28.12 İlker Avcıbay (36) Kubilay Aktaş (19)
5 Sivasspor 27.95 Abdurrahman Dereli (33) İbrahim Sürgülü (21)
13 Torku Konyaspor 27.73 Erdinç Yavuz (36) Abdülkerim Bardakçı (20)
8 Kardemir Karabükspor 27.42 Lomana Lualua (34) Beykan Şimşek (19)
10 Bursaspor 27.40 Sebastien Frey (34) Enes Ünal (17)
6 Eskişehirspor 27.21 Rodrigo Tello (35) Erkut Şentürk, H. Hüseyin Acar (20)
7 Trabzonspor 27.20 Didier Zokora, Florian Malouda (34) Yusuf Erdoğan (22)
4 Beşiktaş 27.11 Julien Escude (35) Muhammed Demirci (19)
15 Çaykur Rizespor 26.27 Florin Cernat (34) Ozan Papaker (18)
11 Gençlerbirliği 25.88 Sedat Bayrak (33) Atabey Çiçek (19)
17 Kayserispor 25.52 Mert Nobre (34) Okay Yokuşlu, Sinan Bakış (20)

35 YAŞ VE ÜZERİNDEN GÜN ALMIŞ OYUNCULAR

Oyuncu Kulübü Doğum Tarihi Oynadığı Dakika
Deniz Barış: Medical Park Antalyaspor 02.07.1977 581
Vanja İvesa: Elazığspor 21.07.1977 539
Ekrem Ekşioğlu: Kayseri Erciyesspor 16.01.1978 1022
Didier Drogba: Galatasaray 11.03.1978 1404
Özden Öngün: Gaziantepspor 10.09.1978 44
İlker Avcıbay: Kasımpaşa 01.10.1978 180
Erdinç Yavuz: Torku Konyaspor 04.10.1978 767
Emrah Eren: Akhisar Belediyespor 13.11.1978 1260
Fabio Bilica: Elazığspor 14.01.1979 370
Julien Escude: Beşiktaş 17.08.1979 978
Oğuz Dağlaroğlu: Akhisar Belediyespor 18.08.1979 1170
Uğur Kavuk: Gaziantepspor 11.09.1979 134
Rodrigo Tello: Eskişehirspor 14.10.1979 165
Mehmet Nas: Elazığspor 20.11.1979 412

20 YAŞ ALTI OYUNCULAR

Oyuncu Takımı Doğum Tarihi Oynadığı Dakika
Enes Ünal: Bursaspor 10.05.1997 146
Ozan Papaker: Çaykur Rizespor 10.07.1996 16
Batuhan Altıntaş: Bursaspor 14.03.1996 58
Atabey Çiçek: Gençlerbirliği 24.07.1995 14
Kubilay Aktaş: Kasımpaşa 29.01.1995 7
Muhammed Demirci: Beşiktaş 03.10.1995 143
Beykan Şimşek: Kardemir Karabükspor 01.01.1995 35
H. Hüseyin Acar: Eskişehirspor 16.12.1994 14
Bruma: Galatasaray 24.10.1994 399
Abdülkerim Bardakçı: Torku Konyaspor 07.09.1994 46
Metin Sevinç: Kasımpaşa 14.06.1994 11
Erkut Şentürk: Eskişehirspor 06.05.1994 157
Sinan Bakış: Kayserispor 22.04.1994 90
Okay Yokuşlu: Kayserispor 09.03.1994 340
Ahmet Yılmaz Çalık: Gençlerbirliği 26.02.1994 1170
Salih Uçan: Fenerbahçe 06.01.1994 121
CİHAN

Yorumlar