Yanal: Şampiyonluğun matematiksel olarak alınmasına az kaldı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyonluğun matematiksel olarak alınmasına az bir süre kaldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yanal: Şampiyonluğun matematiksel olarak alınmasına az kaldı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyonluğun matematiksel olarak alınmasına az bir süre kaldığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor'u 4 - 1'le geçerek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, takım olmanın önemine vurgu yaptı.

Ersun Yanal, "Sezon başından bu yana bir takım olduğumuzu bu takım içinde 24 - 25 oyuncu olduğunu ve bir takım oalarak bu ligde yer aldığımızı söylemiştik. Bugün bence önemli ve kritik bir aşamada takımımızın ne kadar önemli bir takım olduğunu, takım oyuncularımızın ne kadar büyük katkıda bulunduklarını gördük. Fazla süre almasalarda bu oyuncuların kendilerini ne kadar hazır tuttuklarını ve takım içinde ne kadar önemli olduklarını gördük. Onları kutluyorum." şeklinde konuştu.

Takım olma yolunda özellikle çok fazla süre almayan oyuncuların büyük katkısının olduğu bir ortam yaratmanın kolay olmadığını dile getiren Ersun Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar bu konuda oldukça emek harcadılar. Oyuncularımı tek tek kutluyorum. Bugün ne kadar önemli takım oyuncuları olduklarını gösterdiler. Fenerbahçe taraftarlarıyla bütünleşmelerini, o bütünlük içerisinde tribünde ve tribün dışında bize destek olan taraftarların inancının karşılığını verebilmek bizi ayrıca çok mutul etti."

Şampiyonluğa da değinen Yanal, "Şampiyonluğun matematiksel olarak alınmasına çok az bir süre kaldı. Her seferinde burada sizlerle paylaştığım şampiyonluğun inancını burada tekrar yaşamak ayrı bir duygu. Ouyncuarımızın böyle bir şampiyonluğu ve şu süreç içerisinde üstüne basa basa alıyor olmaları ve başarılı olmaları beni ayrıca mutlu ediyor. Tekrar oyuncularımı kutluyorum. Onların gösterdiği çaba ve takım olma yolunda göstermiş oldukları etkinliğin ve karekterin altını çizmek istiyorum. Bu da Fenerbahçe'nin büyüklüğüne ve duruşuna yakışır bir tavırdır. Oyuncularımızın bu tavrı bizi şampiyon yapmıştır. Bundan sonraki bu duruş ve tavır bize önemli bir refarans teşkil edecektir." diye konuştu.

Gelecek hafta Beşiktaş'la yapacakları derbiyle ilgili bir soruya da Yanal, futbolun dışında futbolu kışkırtacak sorular geldiğini belirterek, "Biz fenerbahçe olarak aynı oyunu aynı disiplin içinde oynamaya devam edeceğiz. Çünkü maçlar bitmedi. 5 maçımız var. Bunlardan bir tanesi derbi. Bütün takımlara saygı duyuyoruz. Bizim büyüklüğümüz bizim tutum ve davranışlarımız asla değişmeyecek. Biz her rakibe saygılı olduk. Saha içinde futbol oynamaya çalıştık. Yine futbol oynamaya çalışacağız. Futbolun dışında asla olmayacağız. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Futbol içerisindeki centilmenlikle rakibimize saygı duyacağız ve rakibimizden saygı bekleyecğiz." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar