'Yağlı güreşlerde alt boy yığılması, bir üst boya çıkartılarak aşılacak'

Antalya Manavgat Belediyesi Yağlı Güreş Kulübü, bahar dönemi yağlı güreş antrenmanlarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Yağlı güreşlerde alt boy yığılması, bir üst boya çıkartılarak aşılacak'

Antalya Manavgat Belediyesi Yağlı Güreş Kulübü, bahar dönemi yağlı güreş antrenmanlarına başladı. Dönemin ilk antrenmanını Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Kurulu Başkanı Nizamettin Akbaş da takip etti.

Manavgat Belediyesi Yağlı Güreş Kulübü güreşçilerinin antrenman mücadelelerini yakından takip eden Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Kurulu Başkanı Nizamettin Akbaş, açıklamalarda bulundu.

Ankara Kızılcahamam'da başta Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, eski başpehlivanlardan Hüseyin Çokal ve Ahmet Taşçı'nın da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Nizamettin Akbaş, yağlı güreşle ilgili gündeme gelen konuları karara bağladıklarını ifade etti.

Yılın ilk yağlı güreşlerinin ise 3 - 4 Mayıs tarihlerinde Kumluca'da yapılacağının bilgisini veren Nizamettin Akbaş, yağlı güreşte alt boylardaki yığılmanın önüne geçmek için bazı kararlar aldıklarını söyledi.

Akbaş, şöyle konuştu: "Küçük orta küçük boyda ilk sekizi bir üst boya çıkaracağız. Yine küçük orta büyük boyda da ilk dört, bir üst boya çıkacak. Büyük ortada finale kalanı başaltına yükselteceğiz. Böylece alt boylardaki yığılmanın önüne geçmiş olacağız. Alınan kararlar 3-4 Mayıs'ta yapılacak olan Kumluca güreşlerinde uygulamaya geçilecek. Güreş yönetmeliğiyle ilgili kararlarda da değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle güreşçilerin meydanlarda daha atik güreşmesi sağlanacak."

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Müsabakaları'nın ise Edirne/Sarayiçi'nde 20-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceğini belirten Akbaş, Antalyalı güreşlerin bu sene Kırkpınar'ı alma şanslarını ise yüzde elli olarak değerlendirdi.

Bu sene Kırkpınar'la birlikte ülke genelinde 39 yağlı güreşin yapılacağını kaydeden Akbaş, sezonun 28 Eylül'de 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri ile sona ereceğini dile getirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yaptığı açıklamada, belediyeleri bünyesinde 40 güreşçinin bulunduğunu söyledi. 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Güreşleri'nin 28 Eylül'de gerçekleşeceğini anlatan Sözen, geçen seneki güreşlere 600 üzerinde pehlivanın katılarak Manavgat'ta ikinci bir Kırkpınar coşkusu yaşattığını ifade etti.

Sözen, sözlerini şöyle tamamladı: "Halkımız yağlı güreşlere yoğun ilgi gösteriyor. Biz de ata sporumuzun yaşaması için çaba sarf ediyoruz. Burada yapılan hazırlıklar, Kırkpınar ve bu sene üçüncüsünü yapacağımız yağlı güreşlerin bir provası durumunda."
CİHAN

Yorumlar