Wimbledon'da Murray zorlanmadan çeyrek finalde

- Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Murray, Avustralyalı Kyrgios'u 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı - Fransız sporcular Tsonga ve Pouille ile 5 numaralı seribaşı Kanadalı Raonic, çeyrek final bileti aldı

Google Haberlere Abone ol
Wimbledon'da Murray zorlanmadan çeyrek finalde


WIMBLEDON (AA) - Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, Avustralyalı Nick Kyrgios'u 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da korta çıkan 2013 yılının şampiyonu Murray, rahat bir maç çıkardığı 15 numaralı seribaşı Kyrgios karşısında 7-5, 6-1 ve 6-4'lük setlerle tur atlayan taraf oldu.

Toplam 1 saat 42 dakika süren mücadelede Kyrgios, rakibinin etkili servislerini karşılamakta oldukça zorlandı. Nadal'ın katılmadığı, Djokovic'in elendiği turnuvada ikinci şampiyonluk şansı biraz daha artan Murray ise sadece 6 basit hatayla oynadı.

Turnuvada dokuzuncu kez çeyrek finale yükselen Murray, Fransız Jo-Wilfried Tsonga ile eşleşti.

Wimbledon'da 2014 yılının yarı finalisti 6 numaralı seribaşı Kanadalı Milos Raonic, 4-6 ve 3-6'lık setlerle 2-0 geriye düştüğü maçta Belçikalı David Gofin'i 6-4'lük üç setle 3-2 mağlup etti.

İki Fransız tenisçinin karşı karşıya geldiği dördüncü tur maçında 7 numaralı seribaşı Richard Gasquet, ilk sette 4-2 gerideyken sakatlığı nedeniyle maçtan çekildi ve 31 yaşındaki Tsonga, 4 yıl aradan sonra turnuvada çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi.

Katıldığı grand slam turnuvalarında 2013 yılından bu yana ikinci turdan ileriye gidemeyen 22 yaşındaki Fransız tenisçi Lucas Pouille, 19 numaralı seribaşı Avustralyalı Bernard Tomic'i 6-4, 4-6, 3-6, 6-4 ve 10-8'lik setlerle 3-2 yenerek kariyerinin en büyük başarısına imza attı.

Tek erkeklerde şu ana kadar oynanan maçların ardından çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu:

Sam Querrey (ABD) (28) - Milos Raonic (Kanada) (6)

Roger Federer (İsviçre) (3) - Marin Cilic (Hırvatistan) (9)

Lucas Pouille (Fransa) (32) - Tomas Berdych ya da Jiri Vesely

Jo-Wilfried Tsonga (Fransa) (12) - Andy Murray (Büyük Britanya) (2)

Yorumlar