Volkan Demirel: Fikstür avantajımız var

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, yeni sezonda iyi bir fikstüre sahip olduklarını söyledi. Demirel, bu sezonun 4. yıldız takma adına da önemli oldunu dile getirdi.Düzce Topuk Yaylası'nda yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de...

Google Haberlere Abone ol
Volkan Demirel: Fikstür avantajımız var

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, yeni sezonda iyi bir fikstüre sahip olduklarını söyledi. Demirel, bu sezonun 4. yıldız takma adına da önemli oldunu dile getirdi.

Düzce Topuk Yaylası'nda yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sözlerine takım adına, hayatını kaybeden efsane başkan Faruk Ilgaz'ın ailesine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileyerek başlayan Volkan Demirel, "Burada 4. sezonumuz. Bir sezon şampiyonlukla bitirdik. Bu seneyle birlikte ikinci şampiyonluğumuzu da alacağız. Yaşadığımız malum sürecin de ilk adımlarını burada atmıştık. Buradaki tesisler bizim gerçekten çok iyi olmamızı sağlıyor. Çok da iyi imkanlar var. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Takım olarak da herkesin hazır olarak geldiği bir kamp dönemindeyiz. Süremizin uzun olmasından herkes gayet iyi çalışmış gelmiş. İlerleyen günlerde sezonun başlamasıyla birlikte meyvesini verecektir diye düşünüyorum. Sizlerin de takip ettiği soğuk ve sis bizi zorluyor. Kampımızı en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz." diye konuştu.

Brezilya'da gerçekleştirilen Dünya Kupası'nda kalecilerin ön plana çıktığı yönündeki bir düşüncenin sorulması üzerine Volkan, "Neuer'in dünyanın en iyi kalecilerinden biri olduğunu dört sene önce ben söylemiştim. Bir de onun adıyla ilgili espri yapmıştım. Dalga da geçildi biraz. Neuer'i ben çok beğeniyorum. Schalke'den beri takip ediyorum. Dünyaya damgasını vurdu. Yaşının da vermiş olduğu avantajla devam edecektir. Kalecilerin ön plana çıktığı bir dünya kupası oldu. Favori takımların elendiği hiç adı sanı duyulmamış takımların, büyük işler yaptığı bir turnuva oldu. Ben isterdim ki kendi takım arkadaşlarımdan olan birisinin kazanmasını. Almanya kazandı kutluyoruz." cevabını verdi.

Fikstürle ilgili bir soruya ise Volkan Demirel, "Her sezon yeni bir umut, yeni bir yarış. Fikstür, tabii ki önemi var. Kimle nerede oynayacağınızın önemi var. Her şey sonuçta son haftada belirleniyor, şampiyon belli oluyor. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Fikstür adına bakıldığında iyi bir fikstür olduğunu düşünüyorum. İlk 8 haftada önemli olan maçların hepsini oynuyoruz. Bu maçları iyi bir şekilde atlattığınız şekilde yolu yarılamış gibi görünüyorsunuz. Biz baştan işi sıkı tutarsak ki tutacağımıza eminim. Biz elimizden geldiğince en iyi şekilde başlayıp en iyi şekilde bitireceğiz. Takımımızdan geçen seneden hiçbir arkadaşımız gitmedi. Diego gibi kendisini kanıtlamış bir arkadaşımız katıldı. Takımımıza güç katacaktır. Geçen sene de yaptığımız ortada. Ligi kaçıncı haftada kaç puanda bitirdiğimiz ortada." ifadelerini kullandı.

4. yıldız konusuna da değinen Volkan, "Bu konuyu da en iyi şekilde biz sonuçlandıracağız. Türkiye'de şampiyonluklar 1959'dan bu yana sayılıyor. O tarihten bu yana toplam 19 şampiyonluğumuz var gibi görünüyor; ama stadımızda müzemizde 28 şampiyonluk kupası var. Yıldızlamaya vurduğunuzda 6. yıldıza doğru gidiyoruz. Tabii ki Türkiye'nin şampiyonluğu her zaman büyüktür. 4. yıldız vesilesiyle bu yıl ayrı bir önem taşıyor. Her şampiyonluğun güzel bir anlamı var. Biz de bu gururu yaşayıp 4. yıldızı takacağız." şeklinde konuştu.

Yeni sezonun ikinci haftasında Trabzonspor'la deplasmanda oynayacaklarının hatırlatılması üzerine de Volkan, "İkinci hafta Trabzonspor'la oynayacağız. Seyircisiz futbolun tadı olmaz. Seyirci kendi takımını ateşlediği kadar rakip taraftarlar da ateşliyor. Seyircili seyircisiz fark etmez çıkar oynarız." diye konuştu.

Volkan, Diego Ribas'la ilgili bir soruya da esprili bir şekilde, "Sisten dolayı birbirimizi göremedik. Geçmişteki maçlarından bildiğim için iyi bir futbolcu. Büyük katkısı olacak. Fenerbahçe'de 10 numaralı formayı giymek her zaman efsaneleşmiştir. Onun da bir efsane olacağına inanıyorum." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar