Ve Ömer Toprak konuştu

Fatih Terim'in Milli Takım çağrısına olumsuz yanıt veren Ömer Toprak sonunda konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Ve Ömer Toprak konuştu
Fatih Terim'in Milli Takım çağrısına menfi cevap verici Ömer Toprak sonunda konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in A Milli Takım’a çağırma etmesine karşın kampa katılmayan Bayer Leverkusenli oyuncu Ömer Toprak, Hollanda’ya karşı oynamak istemesine karşın var koşullar sebebiyle kampa katılmadığını söyledi.

Alman basınından Süddeutsche gazetesine konuşan Ömer Toprak, Gökhan Töre ile içerisinde yaşanan olayı, son kampa katılmama sebebini ve A Milli Takım’ı seçme sürecini anlattı.

Milli takım ile ilgili son yaşanan gelişmelerden memnun olmadığını ve Almanya’daki kampa katılmama kararını düşünerek verdiğini belirten Ömer, 'Tabii ki ben de Amsterdam’da sahada olmak isterdim. Ancak bu koşullar altında Türkiye adına oynamam olası değil' dedi.

Gökhan Töre ile içerisinde otelde yaşanan olayın çıkış sebebi ile ilgili konuşmayan Bayer Leverkusenli defans oyuncusu Ömer, olayın birden büyüdüğünü ve korktuğunu anlatım etti.

Ömer Toprak, sıkıntısı takım içerisinde çözmek ve Türk futboluna ziyan vermemek hesabına yargıya taşımadığını belirterek, konu ile ilgili Hakan Çalhanoğlu ile Fatih Terim ile görüştüğünü ve Gökhan Töre ile tıpkı takımda oynamak istemediklerini aktardıklarını söyledi.

Yaşananların arkasından Gökhan’ın kendisinden özür dilediğini kaydeden 25 yaşındaki Ömer, 'Böyle bir sorun tek seferlik küçük bir özürle çözüme ulaşmaz. Töre kariyerimle ve hayatımla oynadı' diye konuştu.

'Oyuncuyum, talepte bulunamam'

Terim’in, Bayer Leverkusen ile Atletico Madrid içerisinde oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Leverkusen’e yaptığı ziyarette bu konunun gündeme gelmediğine yer veren Ömer, 'Ben oyuncuyum ve talepler getiremem. Ancak bu konunun konuşulmasını doğal ki isterdim' değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’daki hazırlık kampında Hakan Çalhanoğlu ile Gökhan Töre’nin ısınma hareketlerini taraf yana yapmalarını da değerlendiren Ömer, 'Bu, Hakan’ın kararı. Benimki de benim. Bayer Leverkusen yönetimi, Hakan Çalhanoğlu ve benim aldığım kararı da destekliyor' ifadelerini kullandı.

'Sahaya çıktığında bütün takım arkadaşlarımın güvenine ihtiyacım var. Bu olmazsa bir manası yok' diyen Ömer Toprak, ulusal takımdan Nuri Şahin ve Olcay Şahan ile görüşmeye devam ettiğini de söyledi.

'En derinimde kendimi Türk şekilde hissediyorum'

Almanya 19 Yaş Altı Takımı ile 2008’de Avrupa şampiyonluğu yaşadığını hatırlatan Ömer, tıpkı sene 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Almanya ile Türkiye içerisinde oynanan maçta ise Türkiye için coşku duyduğunu söyledi.

Ay-yıldızlı formayı 2011 yılında giymeye başlayan Ömer Toprak, son yaşananların arkasından kararından pişmanlık duyup duymadığına ilişkin, 'DFB (Almanya Futbol Federasyonu) hesabına oynama şansım az olmamasına karşın şuurlu bir kararla Türkiye’yi seçtim. Bugün de düşündüklerim, o dönemle aynı. En derinimde kendimi Türk şekilde hissediyorum' ifadelerini kullandı.

İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar