UEFA'dan Hırvatistan'a para cezası

- UEFA, Çek Cumhuriyeti maçında Hırvat taraftarların sebep olduğu olaylar nedeniyle Hırvatistan Futbol Federasyonu'na 100 bin avro para cezası verdi

Google Haberlere Abone ol
UEFA'dan Hırvatistan'a para cezası


SARAYBOSNA (AA) - UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta taraftarlarının çıkardığı olaylar sebebiyle Hırvatistan Futbol Federasyonuna (HNS) 100 bin avro para cezası verdi.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, Çek Cumhuriyeti maçında Hırvat taraftarların neden olduğu olayların akabinde UEFA'nın sahaya atılan yabancı maddeler ve ırkçı tezahüratlar nedeniyle Hırvatistan hakkında soruşturma başlattığı hatırlatılırken, bahsedilen sebepler nedeniyle HNS'nin 100 bin avro para cezası almasına karar verildiği bildirildi.

UEFA ayrıca, HNS'nin Fransa'da düzenlenen EURO 2016 sonuna kadar "holigan" olarak tanımladığı kişilere bilet satmasını yasakladı.

Bu arada, İspanya medyasına açıklamada bulunan HNS Başkanı Davor Suker de "Açıkça vurgulamak isterim ki zorbalar asla kazanamayacak. Futbol sahada oynanır. Devletimiz gerekli önlemleri alarak, bu kişilerle mücadelede elinden geleni yapacaktır. Yıllardır ödediğimiz ceza miktarı 900 bin avroyu aştı." ifadelerini kullandı.

Çek Cumhuriyeti ile Hırvatistan'ın 2-2'lik skorla berabere kaldığı karşılaşmanın 86. dakikasında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle İngiliz hakem Mark Clattenburg karşılaşmayı bir süre durdurmuş, maçın ardından ise UEFA soruşturma başlatmıştı.

Yorumlar