Türkmenistan’da spor şöleni

2017 yılında Asya Kapalı Spor Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan’da Nisan ayı Spor ayı ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan’da spor şöleni

2017 yılında Asya Kapalı Spor Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan’da Nisan ayı Spor ayı ilan edildi. Spor ve sağlık ayı kapsamında Aşkabat’ta ilk kez uluslararası spor fuarı düzenleniyor. Son yıllarda spora büyük önem verilen Türkmenistan’da çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapılıyor. ‘Aşkabat – 2017 Asya Oyunları başkenti’ konulu Uluslararası Spor Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açtı.
Türkiye’den 10’un üzerinde spor ürünleri ve sportif tesisleri için ürün üreten firmanın katıldığı fuarın açılış törenine Meclis Başkanı Akca Nurberdiyeva, devlet başkanı yardımcıları, bakanlar, Aşkabat’taki diplomatlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Resmi heyet, fuar kapsamında stantları dolaştı. Türkiye başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, Çin, Rusya, Belarus gibi birçok ülkeden şirketler stant açtı. Türk şirketi tarafından yapımı devam eden maliyeti yaklaşık 5 milyar doları bulacak olan Olimpiyat Köyü maketleri stantlarda yer aldı.
Fuar dolayısıyla yazılı mesaj gönderen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 2017 yılında çok önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacaklarını kaydetti. Türkmen lider, bu bağlamda Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Asya Olimpiyat Konseyi standartlarında Olimpiyat Köyü yanı sıra pekçok spor tesisinin yapımın devam ettiğini söyledi.
Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Türkmenistan Turizm Komitesi, Tükmenistan Spor Komitesi ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde açılan fuar, 5 Nisan’a kadar açık kalacak.
Türkmenistan’da Dünya Sağlık Günü dolayısıyla her sene Nisan ayında bir hafta boyunca spor etkinlikleri yapılıyordu. Bu sene "Sağlık ve mutluluk" sloganı altında sportif faaliyetler bir ay boyunca devam edecek.

CİHAN

Yorumlar