Türkmenistan takımı, uluslararası buz hokey kupasını kazandı

Türkmenistan'da, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Buz Hokey Turnuvası düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvanın final maçını, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da izledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkmenistan takımı, uluslararası buz hokey kupasını kazandı

Türkmenistan'da, Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Buz Hokey Turnuvası düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvanın final maçını, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da izledi. Final karşılaşmasında, Türkmenistan Devlet Borsası'na ait Şir takımı ile Türkmengaz kurumunun Oğuzhan takımları mücadele etti. Şir, rakibi Oğuzhan'ı 2-1'lik skorla yenerek, kupayı müzesine götürdü.
9-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya, Rusya'nın Neftyanik, Ukrayna'dan Kiev Devlet Beden Eğitimi Akademisi, Kazakistan'ın Kazahmıs, Türkmenistan İçişleri Bakanlığına ait Galkan, TürkmenGaz Kurumu'nun Oğuzhan, Beyaz Rusya'nın Grudno ve Rusya'nın Atlant takımları katıldı.
Türkmenistan Spor Komitesi'nin düzenlediği turnuvanın final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde, şampiyon olan Şir takımına 20 bin dolar, ikinci olan Oğuzhan takımına 10 bin dolar ve üçüncü olan Neftynik takımına ise 5 bin dolar para ödülü verildi.
CİHAN

Yorumlar