Türkiye'ye 2016 Rio'da ilk altın madalya

Rio 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye ilk altın madalyasını bugün milli güreşçimiz Taha Akgül ile kazandı. Milli güreşçimiz Selim Yaşar ise gümüş madalya kazandı. Akgül ile Türkiye ilk altın madalyasını kazanmış oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye 2016 Rio'da ilk altın madalya
2016 Rio Olimpiyatları'nda şu  ana kadar altın madalya kazanamayan Türkiye'nin talihi bugün güreşte döndü. Milli güreşçilerimiz Taha Akgül ve Selim Yaşar mücadele etti. Rakiplerini tek tek yenen sporcularımız isimlerini kendi kilolarında finale yazdırdı. Finalde Taha Akgül altın madalya kazanarak Türkiye'nin ilk altın madalyasını almış oldu. Selim Yaşar ise gümüş madalya ile yetindi. Türkiye Rio'da şu ana kadar çoğunluğu güreşte olmak üzere 7 madalya kazanmış oldu. 

86 kilo finalinde Abdulrashid Sadulaev ile karşılaşan sporcumuz Selim Yaşar, rakibine 5-0 mağlup oldu ve altın madalyayı kaçırarak gümüş madalya kazandı.

Taha Akgül ise 125 kilo finalinde İranlı Komeil Nemat Ghasemi'yi mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Türkiye, Rio'da ilk kez altın madalya kazanmış oldu.



TAHA AKGÜL ALTIN MADALYA KAZANDI

Serbest stil 125 kilo ikinci tur müsabakasında, milli güreşçi Taha Akgül ile Moğol sporcu Chuluunbat Jargalsaikhan karşılaştı.

İlk turu maç yapmadan geçen Taha Akgül, ikinci turda Jargalsaikhan'ı sayı üstünlüğüyle mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Taha Akgül, çeyrek finalde Belaruslu İbrahim Saidau ile eşleşti.

Bu turda Belaruslu rakibi Ibrahim Saidau'yu 11-0 yenen Taha Akgül yarı finale yükseldi.
Taha Akgül'ün yarı finalindeki rakibi Ermeni Levan Berianidze oldu. Taha Akgül, Levan Berianidze'yi de 8-1 yenerek finale çıktı.

Taha Akgül, altın madalya için İranlı Komeil Nemat Ghasemi ile mücadele etti. Rakibini mağlup eden Taha, ülkemize Rio'daki ilk altın madalyayı getirdi.

Türkiye, Rio'daki 8. madalyasını kazanmış oldu. (1 altın, 3 gümüş, 4 bronz)

SELİM YAŞAR FİNALDE GÜMÜŞ MADALYA İLE YETİNDİ

Güreşte erkekler serbest 86 kiloda Selim Yaşar, Porto Rikolu rakibi Jaime Espinal'i 5-2 yenerek çeyrek finale kaldı.

Milli güreşçi Selim Yaşar'ın çeyrek finaldeki rakibi Kübalı Reineris Salas Perez oldu. Bu turda Kübalı Salas Perez'i 5-2 yenen Selim Yaşar yarı finale yükseldi.

Selim Yaşar'ın yarı finalindeki rakibi Amerikalı J'den Michael Tbory Cox oldu. Rakibini 2-1 yenen Selim Yaşar adını finale yazdırdı.

Selim Yaşar, altın madalya için Rus Abdulrashid Sadulaev ile karşılaştı. Selim Yaşar, rakibine mağlup oldu ve altın madalyayı kaçırarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yorumlar