Türkiye ve Avrupa'da bileği bükülmüyor

- Bükreş'te düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda bedensel engelliler kategorisinde sağ kolda şampiyon, sol kolda ise Avrupa ikincisi olan Konyalı milli sporcu Yılmaz Fazıloğulları, katılacağı Dünya Şampiyonası'nda da altın madalyayı hedefliyor - Milli sporcu Fazıloğulları: - "İnsan kendisine hedefler koymalı. İlk hedefim Türkiye'de şampiyon olmaktı. Daha sonra Avrupa hedefi koydum. Çok şükür onu da geçtik. Şimdi ise hedefim dünya şampiyonluğu"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Avrupa'da bileği bükülmüyor

KONYA (AA) - SAVAŞ GÜLER - Romanya’nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda bedensel engelliler kategorisinde sağ kolda şampiyon, sol kolda ise Avrupa ikincisi olan Konyalı milli sporcu Yılmaz Fazıloğulları, eylül ayında düzenlenecek dünya şampiyonasında da ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istiyor.

Meram Belediyespor adına müsabakalara katılan 39 yaşındaki Fazıloğulları, bedensel engeli olmasına rağmen çalışma azmiyle herkesin beğenisini topluyor.

Fazıloğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonalara çoğu zaman maddi imkansızlıklar nedeniyle yeterince hazırlanamadığını söyledi.

Tüm zorluklara rağmen hedeflerinden asla vazgeçmediğini belirten Fazıloğulları, "Türkiye'de yapılan şampiyonalarda hem sağ hem de sol bilekte kendime rakip bulamamaya başladım. Daha sonra gözümü Avrupa'ya diktim. 22-29 Mayıs tarihlerinde Bükreş'te düzenlenen şampiyonada da bedensel engelliler kategorisinde 75 kiloda hem altın hem de gümüş madalya kazandım." dedi.

Fazıloğulları, 15 yıldır profesyonel olarak bilek güreşi yaptığını, daha önce de Avrupa'da şampiyonalara katıldığını, ancak şampiyonluğun bu sene geldiğini dile getirdi.

Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak için zor bir süreçten geçtiğini anlatan Fazıloğulları, şöyle devam etti:

"Gençlere tavsiyem, neyi başarmak istiyorlarsa onun için mücadele etsinler. Ben engelli olmama rağmen her gün 2-3 saat antrenman yapıyorum. Çok zorluklarla karşılaştım. Spor merkezi bulamadım, düzenli antrenman yapacak yer bulamadım. Güçlü olmak için bazı besinleri almamız gerekiyor, onları bile bulmakta zorluklar yaşadım. Engelli olduğum için spor yaptığım yere gidip gelmekte güçlük çektim. Avrupa Şampiyonası'na hazırlanırken bile bir takım şeyleri kendi cebimden karşıladım ama asla vazgeçmedim."

- Hedefi dünya şampiyonluğu

Fazıloğulları, eylül ayında düzenlenecek Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceği için çok gururlu olduğunu ifade etti.

Bu şampiyona için de disiplinli bir çalışma içerisine girdiğine işaret eden Fazıloğulları, "İnsan kendisine hedefler koymalı. İlk hedefim Türkiye'de şampiyon olmaktı. Daha sonra Avrupa hedefi koydum. Çok şükür onu da geçtik. Şimdi ise önümde Dünya Şampiyonası var ve hedefim dünya şampiyonluğu." diye konuştu.

- "Kendimi engelli olarak görmüyorum"

Fazıloğulları, her insanın hayallerinin peşinden gitmesi gerektiğini vurgulayarak, "İnsanlar engellerini aşmalı. Ben kendimi kesinlikle engelli olarak görmüyorum. Hiçbir şey beni hayallerimden vazgeçiremedi. Üç ay her gün çalışma yaparak 75 kiloya düştüm ve ülkemizi temsil ettim. 75 kiloya gayret edip düşmeseydim derece yapmam çok daha zor olurdu. Çünkü 90 kiloda yarışmak zorunda olacaktım. Bir takım şeyler fedakarlık yapmadan olmuyor." ifadelerini kullandı.

Çok güzel bir spor olan bilek güreşinin, diğer branşlara göre fazla tanınmadığına dikkati çeken Fazıloğulları, "Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Bize destek olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya, kulüp yöneticileri ve antrenörüme çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar