Türkiye Oryantiring Şampiyonası Kahramanmaraş'ta başladı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye Oryantiring Şampiyonası Kahramanmaraş’ta başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Oryantiring Şampiyonası Kahramanmaraş'ta başladı

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye Oryantiring Şampiyonası Kahramanmaraş’ta başladı. Kahramanmaraş Kent ormanı, Kapıçam mesire alanı içerisinde bu gün başlayan şampiyonaya 50 ilden yaklaşık bin 200 sporcu katılıyor.

24 farklı kategoride yarışmaya dâhil olan 10 ile 75 yaş arası sporcular, ormanlık alanda harita ve pusula yardımıyla yön bulmaya çalışıyor. Kahramanmaraş’ta ilk kez Türkiye şampiyonası düzenlendiğini belirten Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, iki gün sürecek yarışlar sonucu dereceye giren sporcuların Milli Takım kampına çağrılacağını belirtti.

Oryantiring sporunu, ‘koşarak hedef bulma’ diye tarif eden Çolakoğlu, "Kahramanmaraş’ta organize ettiğimiz Türkiye şampiyonasına yaklaşık bin 200 sporcu katılıyor. Maraş’ta ilk defa böyle bir organizasyon yapıyoruz, Maraş’ın coğrafyası çok güzel, iklimi çok güzel, ilerleyen yıllarda ulusal ve uluslar arası şampiyonalar düzenleyebiliriz." dedi.

Türkiye şampiyonasına 24 ayrı kategoride her yaştan sporcunun katıldığını belirten Çolakoğlu, "10 ile 75 yaşı arasında kategoriler var bayan, erkek, takım ve ferdi olarak 24 değişik kategori var. Her yaştan insanımızı yarıştırabiliyoruz. İki gün devam edecek şampiyona sonucu burada dereceye giren sporcular milli takıma seçilecek." diye konuştu.

Şampiyonanın sağlıklı yaşama katkı sağlamak adına önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Çolakoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Oryantiring yarışı, çocuklarımızın ve büyüklerimizin yaşam kalitesini yükseltmesi için hazırlanan, sağlıklı yaşama katkı anlamında bir organizasyon. Burada çok rahatlıkla insanlar yürüyüş yapıyorlar, koşu yapıyorlar bunu biz hedefli hale getirdik. Amaçlı bir şekilde spor yapılıyor ve yaşam kalitesi yükseltiliyor. Bu manada okul sporlarına girdik, Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalar doğrultusunda. Geçen yıl 30 pilot il uygulaması yaptık, 30 ilde okul yarışmaları düzenledik. Bu seneki hedefimizde 81 il var."
CİHAN

Yorumlar