Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Kobaş:

- "Karate, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için bütün onaylardan geçti, bir tek imzaya kaldı ve muhakkak olimpiyatta yer alacaktır. Yer aldığı zaman da Türkiye'nin oyunlardaki madalya şansı artacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Kobaş:


SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ - Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Meydan Kobaş, karate branşının 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağına inandığını kaydetti.

Kobaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karate branşında Türkiye'nin geçen yıl dünya ikincisi olduğunu, 2015 ve 2016 yılında alınan puanlar toplandığında da zirvede yer aldığını belirterek, bunun kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Elde edilen başarıda birçok etkenin bulunduğuna vurgu yapan Kobaş, "Adil bir yönetime sahibiz. Milli takım sporcularını doğru seçmemiz, seçilmesine şans tanımamız, herkese eşit bir şekilde yaklaşmamız büyük önem taşıyor. Başarılı ve teknik seviyesi yüksek sporcularla ülkemizi temsil etmeyi amaçlıyoruz. Hakemi, yöneticisi ve sporcusuyla çok mükemmel bir yerdeyiz." diye konuştu.


- "Karate olimpiyatta yer alacaktır"


Kobaş, karatenin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yer alacağına inandığını kaydederek, "Karate, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için bütün onaylardan geçti, bir tek imzaya kaldı ve muhakkak olimpiyatta yer alacaktır. Yer aldığı zaman da Türkiye'nin oyunlardaki madalya şansı artacaktır." şeklinde görüş bildirdi.

Karatenin olimpiyat oyunlarına alınması için çok çaba sarf edildiğini anlatan Kobaş, "İnanıyoruz ki, karate olimpiyatta yer aldığı zaman sporcularımız muhakkak en iyi şekilde ülkemizi temsil edecektir." ifadesini kullandı.

Meydan Kobaş, karatenin görünmeyen bir boyutunun da ahlak kurallarını içeren "do felsefesi" olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Bu felsefe, bizim örf ve adetlerimize çok uygun. Karate, manevi yönüyle güçlü bir branş. Eğitimde alınan disiplin hayatın her noktasına etki ediyor. Disiplinli yaşam tarzı da başarılı bir neslin yetişmesini sağlıyor. O yüzden de karateyi herkese öneriyorum."

Yorumlar