Türkiye, Judo Ümitler Avrupa Şampiyonası’nı iki madalya ile kapattı

Judoda Ümitler yaş kategorisi için sezonun en önemli sınavlarından olan Avrupa Şampiyonası, yapılan müsabakalarla sona erdi. Türkiye, zorlu şampiyonayı Rabia Şenyayla’nın altın ve Çiçek Akyüz’ün bronz madalyası ile kapattı. Türkiye,...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Judo Ümitler Avrupa Şampiyonası’nı iki madalya ile kapattı

Judoda Ümitler yaş kategorisi için sezonun en önemli sınavlarından olan Avrupa Şampiyonası, yapılan müsabakalarla sona erdi.

Türkiye, zorlu şampiyonayı Rabia Şenyayla’nın altın ve Çiçek Akyüz’ün bronz madalyası ile kapattı. Türkiye, 42 ülke arasında dokuzuncu oldu.

Yapılan Judo Ümitler Avrupa Şampiyonası son gün müsabakaları ile tamamlandı. Türkiye, 42 ülkenin yarıştığı zorlu şampiyonayı ilk gün kazandığı bir altın, bir bronz madalya ile tamamladı.

Atina'da Türkiye'nin madalya umutlarından olan ve açılış gününde 48 kiloda mindere çıkan Rabia Şenyayla, şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Sırasıyla Gürcü, Hollandalı, Sloven, Rus ve Fransız rakiplerini yenen Rabia, 2012 ve 2013'te ikinci olduğu bu şampiyonada bu kez şanssızlığını yenip, kürsünün zirvesine çıktı.

İLK MADALYA ÇİÇEK’TEN

Açılış gününde Rabia Şenyayla’nın altın madalyasından önce milli takım kafilesi, Çiçek Akyüz’ün bronz madalyası ile sevindi.

40 kiloda yarışan Balkan ikincisi Çiçek, Moldovalı ve Sırp rakiplerini geçtikten sonra üçüncü turda Rumen Lidia Marin'e kaybetti. Üçüncülük maçında Rus Aida Bikbova'yı yenen milli judocu, Ümitler Avrupa Üçüncüsü oldu.

Şampiyonanın ikinci gününde mindere çıkan sporcular madalya maçı yapamadı ancak kapanış gününde Ahmet Yıldırım, Türkiye’ye üçüncü madalyayı getirmeye çok yaklaştı. Atina’da +90 kiloda üçüncülük maçında İtalyan Alessandro Graziano ile karşılaşan Ahmet, rakibine yenildi ve Avrupa beşincisi oldu.

Böylece Türkiye, 42 ülkenin yarıştığı, 20 ülkenin madalya alabildiği, dokuz ülkenin altın sevinci yaşadığı şampiyonada bir altın, bir bronz ile ülkeler sıralamasında dokuzuncu oldu.

CİHAN

Yorumlar