Türkiye, Gençlik Olimpiyatları için 12 branşta 32 sporcuya kota aldı

Türkiye, bu yıl Çin'de ikincisi düzenlenecek Gençlik Olimpiyatları için bugüne kadar 12 branşta 32 sporcuya kota almayı başardı.         Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç konuyla ilgili yazılı...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Gençlik Olimpiyatları için 12 branşta 32 sporcuya kota aldı

Türkiye, bu yıl Çin'de ikincisi düzenlenecek Gençlik Olimpiyatları için bugüne kadar 12 branşta 32 sporcuya kota almayı başardı.     

    Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Genç kardeşlerimin bu önemli organizasyondan başarıyla döneceğine inancım tam." dedi.

    Cumhuriyet tarihinin en büyük tesis atılımını gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) ve Yetenek Taraması gibi projeleriyle 2016 ve 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor.

Çin'in Nanjing kentinde 16-28 Ağustos 2014 tarihlerinde düzenlenecek organizasyonda Türkiye, bugüne kadar 12 branşta 32 sporcuya kota aldı. Kota mücadelesi basketbol, cimnastik, yelken ve yüzme branşlarında ise devam ediyor.

Katılım sayısının 4 bayan ve 4 erkek sporcuyla sınırlı olduğu yüzme branşında Türkiye, 16 sporcuyla A barajını geçme başarısını gösterdi. Ayrıca, jimnastikte bir ve sokak basketbolunda ise 4 sporcumuzdan oluşan takımımızın kota alması bekleniyor. Yelkende ise uluslararası federasyonun dağıtacağı 'wild card' sayıları sonucunda kotalar belli olacak. Türkiye, 2. Gençlik Olimpiyat Oyunları'na atıcılık, modern pentatlon ve plaj voleybolu branşlarında ilk kez katılacak.

GENÇLİK OLİMPİYATLARI HAKKINDA

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından organize edilen Yaz ve Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları, 4 yılda bir düzenleniyor. 14-18 yaş aralığındaki sporcuların katıldığı oyunlar, bu yıl 30 branşta gerçekleştirilecek. Her ülkenin en fazla 70 sporcu ile katılabildiği oyunlarda, ülkeler bu 70 sporcu sayısını ancak kota elde ettikleri takdirde kullanabiliyorlar. İlki 14-26 Ağustos 2010 tarihlerinde Singapur'da yapılan 1. Yaz Gençlik Olimpiyatları'na Türkiye, 15 branşta 29 bayan, 26 erkek toplam 55 sporcu ile katılmış ve sporcularımız 1 altın, 4 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazanmıştı.

CİHAN

Yorumlar